Китайски генетици ще правят масово "суперкучета"

Животните ще са идеални за полицейски или работни животни
9 юли 2017 16:42, Анисия Иванова
18
Китайски генетици ще правят масово "суперкучета"
Снимка: Булфото, архив

Китайски учени обявиха, че са разработили метод, с който да развъждат масово изключително силни и бързи "суперкучета", съобщи в. "Мейл он сънди".

Те го постигат, като променят физиката на кучето, модифицирайки гените му. След това го възпроизвеждат с клониране. Така могат да създадат например кучета с по-големи мускули, които бягат по-бързо. Те ще са идеални за полицейски или работни животни. По същия начин могат да бъдат създадени и кучета с определени болести за целите на изследвания.

Пример за метода им е клонираният бигъл Лун Лун. Той е двойник на Епъл. Това куче е създадено от пекинската компанията "Sino Gene" с изключване на гени. Лун Лун е роден на 28 май. Баща му Епъл е роден в същата лаборатория на 29 декември 2016 г.

Епъл е създаден първоначално за изследване на причините на атеросклерозата и търсене на лечения. Затова след модифициране на гените на здрав бигъл кученцето се родило с високо ниво на липидите в кръвта.

Първото клонирано куче е създадено от южнокорейски учени още през 2005 г. Китайските учени обаче са първите, успели да дуплицират генетично променено куче. Преди две години в "Sino Gene" създадоха два бигъла, които са били два пъти по-мускулести от обичайното. (БТА)


18
Още от
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А супер хора кога?
13
1
 
2
 
! Отговори
Имани преди 11 месеца
И това се прави в 21 век, от хора, които най-вероятно имат деца!!! На какво ги въэпитава тоэи кървав спорт е тема на една доста тежка и дълга дискусия??? Кучета-убийци, паэи боже да иэлеэе на пътя ти!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Доктор преди 11 месеца
Да,новите китайски кучета щели да бъдат с 7 крака и щели да говорят на китайски и руски.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е чудовищно и противоестествено и няма да доведе до добър край! Човека не трябва нито да се мисли, нито да се прави на Бог!
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
УЖАС! МИ АКО КЛОНИРАТ И ТИКВУН ???
9
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
До Анонимен
Не знам дали китайците работят върху хора,ама американците-със сигурност,още от Втората световна,когато прилапаха колегите на Менгеле да работят за тях по същите теми!
Дали са безбожници-едва ли,Бог им са парите!А началници-Богоизбраните.
8
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 11 месеца
Аз си помислих,че са направили ГМО-кучета за хранителни цели(както американците сьомга),пък то...Ама не се знае-възможна е двойна употреба!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес кучета , а утре хора- мечтата на Менгеле. Този безбожен режим не се спира пред нищо.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно ще им е по-евтино, отколкото да отглеждат крави.
5
3
 
4
 
! Отговори
T-50 преди 11 месеца
Ще им се получи със сигурност, и на тиган и с ориз ...
4
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 11 месеца
И за ядене,не забравяйте.
3
1
 
18
 
! Отговори
Повод за гордост преди 11 месеца
Елитарна наука, няма що. Сега са готови да създават умишлено осакатени живи същества. След някоя година може да очакваме отглеждане на донори за органи. А обвиняват Менгеле в престъпления. Готовността да убиеш и осакатиш за да си почечеш егото и да услужи на свръхбогатите в стремежа им за вечен живот харесва ли ви? Не се заблуждавайте,че се прави в името на човека...
2
0
 
28
 
! Отговори
м..да преди 11 месеца
От супер куче до супер войника -само една стъпка.Супервойника ще е по мускулест,по-издържлив и по-нерасъждаващ-машина за убиване.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
оф като им знам качеството на китайските продукти, представям си какви кучета ще произведат