Изкуствен интелект ще ни мотивира да тренираме повече

Ако забавяте темпо, той започва да ви шепне окуражаващо в ухото
10 юли 2017 14:33, Мартин Иванов
1
Изкуствен интелект ще ни мотивира да тренираме повече
Източник: Instagram - trainwithvi

Всички знаем колко е важно редовно да правим упражнения и като цяло да поддържаме здрав тонус, но това в никакъв случай не прави по-лесно прилагането им в ежедневието. Всички имаме куп причини - не мога да ставам рано, лягам си рано или късно, нямам време, имам много работа, децата не ме оставят на мира, търся човек, който ще ме харесва заради вътрешната ми красота, а не външната и куп други.

Всички тези оправдания показват липсата на мотивация. За да се бори с това, DigitalTrends пише за LifeBeam Vi - базирания на изкуствен интелект треньор, чиято единствена цел е да дава кураж на хората, за да могат да постигнат своите спортни цели.

Основният начин, по който постига това е като превърне хората в опитни бегачи. Всъщност представлява Bluetooth слушалки, които се активират чрез глас. Изкуственият интелект разполага с вграден барометър, сензор за измерване на пулса, жироскоп, акселерометър за броя стъпки и други показатели. Vi може да отговаря на въпроси, докато хората бягат - какъв им е пулсът в реално време, дали бягането е по-бързо или по-бавно от средното (умникът пази история за всички тренировки, за да може да отговори на това).

Преди да започне тренировката Vi ще провери прогнозата за времето, за да даде препоръки дали да се бяга на открито или закрито. Да не ни разтопи дъждът, не за друго. Виртуалният асистент ще ни казва дали сме далеч или близо до предварително поставените цели като загуба на тегло, избягано разстояние, скорост и други.

Vi може и да "усети" дали забавяте темпото при бягане и ще се опита да ви мотивира с думи, като например наближаването на нов личен рекорд и т.н. Със сигурност няма да успее да издърпа който и да е било от дивана, но пък може да е малкото вътрешно гласче, от което повечето хора се нуждаят за мотивиране.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно мие скат в ловеч що за качество вадите същото на морето гледам пет цифрови канала леле доживях тоя които вие зел цена няма

Спонсорирани публикации