Пошлостта и 14-годишните: Проблем на обществото или родителите?

Къде се крие проблемът със скандалния клип на Сузанита?
26 юли 2017 16:00,
103

14-годишната Сузанита, дъщеря на известния музикант Орхан Мурад пусна песен, която разбуни духовете на публиката. Дори стана ясно, че мелодията на парчето е открадната директно от арабски изпълнител.

"Това е песен с изключително явно сексуално съдържание. Имаме много болен текст, дело на малко дете. Не мога да си представя какво се случва с психиката ѝ, за да се стигне до такава вулгарност”, коментира певицата Преслава Пейчева пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според Тодор Георгиев-Toshey вината за музикалното изпълнение на непълнолетното момиче не пада само върху родителите.

"Вината не е само в родителите, а и в хората, които са направили песента. Момчетата в клипа нямат оправдание за участието си, тъй като са знаели, че 14-годишно момиче ще се отърква в тях. Нито статистите, нито операторите или продуцентите имат оправдание", категоричен бе той.

Наистина съчувствам на родители, които се опитват да възпитат качествено децата си, добави Пейчева.

"Един подобен продукт, като песента на наследничката на семейство Мурад, е трудно да бъде изолиран от подрастващото поколение. Не мога да намеря логика Орхан Мурад да подкрепи действията на детето си. Но той е прав, че българските медии наложиха и установиха такъв тип пошлост - отразявайки я", посочи тя.

За финал на разговора Toshey отправи призив към Орхан Мурад: "Проблемът не е в малкото момиче. То е подвластно на посредствената обществена среда, която кълве на подобни песни. Уви, качествените изпълнения изискват талант. Ако господин Мурад иска да си спази думата – нека следващата песен на детето му е добра и качествена! Ето, тя вече е звезда, прочу се. Да видим какво ще стане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха, ама тия дето са правили клипа и леко сатанисти се опитват да се докарат, говор записан и върнат наобратно.Леле, жалка работа.)))това техното е все едно да се опитат да изкачат Еверест и понеже НЕ МОГАТ да се из.пикаят там където са стиганли, само за да станат повод за обещстевни дебатиИзро.диD
45
5
 
11
 
! Отговори
Нацепен от Сливен преди 6 години
Скъпа Наде,няма никаква разлика,защото целевата група зрители са все едни и същи-подрастващи пъпчиви пубери.И сорка,но ако не беше изрично уточнено ,че младата Мурад е на 14 визуално никой не може да го каже.В клипа си играе ролята на поне 19 годишна еманципирана млада госпожичка и като такава се приема в образа на лирическата си героиня.Така че ,да си спестим евтините обвинения в педофилия,а?
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля че е крайно време да падне забраната да се праскат тия "девойки"! Мисля че е абсолютно физически съзряла да създава потомство а спрямо Златка черна/руса не мисля че може да развие и до 25 разум.... Следователно поне по предназначение женския индивид на 14 да мине в режим разплод!
43
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък не мога да разбера какво толкова се е случило?14 годишни ку*вета имаше и по наше време.Извинявайте ама първата сфирка ми я направи съученичка в 6-и клас в тоалетната на училището, през 1986г.Е, верно, никой не го засне и качи в Ютуб, щот нямаше ни Ютуб, ни интернет.Толкова ли сте забравили какво е да си пубертет??Освен това да не говорим, че само преди 100-на години, по времето на балкансите войни 14-15 годишни момичета вече са се женили, щот на 18 са ги смятали за стари моми.
42
0
 
11
 
! Отговори
абсурдно! преди 6 години
Г-н Мурад да не се ОПЛАКВА с обстановката в България, а с АТМОСФЕРАТА в къщи.: има ли силикон в устните на дъщеря мУ?Не съм слушала песента, нито ме интересува дали пее хубаво дъщеря му: това, което чета в пресата за нея( лични изказвания, снимки, арогантност във фейсбук.. ясно, че така иска да "си вади хляба"..Познавам много деца на 10-15-18 г., внуците ми са на толкова: красиви са всички, но знаят,че трябва да учат и че бъдещето им зависи от знания, книги, а не от "джуки", татуировки и безце
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТИГА С ТОВА ТУРЧЕ СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка вина напоследък се хвърля върху някакво "общество", как не излезе един да каже, че е виновен и не се посочи такъв, ами все "обществото", нали то е съставено от човешки единици. За мен проблема е предимно в семейството.
39
5
 
3
 
! Отговори
Дриско преди 6 години
Мен на Тигрова текстовите и гласът ми харесват повече. Само хореографията и и липсва, но може да взаимства от на Клизмата.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък слушам ENIGMA-AMEND за знаещи...
37
12
 
9
 
! Отговори
Нацепен от Сливен преди 6 години
Тя 'щот Майли Сайръс е пример за подражание.Или прохождащата Бритни преди 19 години с пола малко под клuтopа.Стига изкуствени социално-културни възмущения.Това се търси,това се произвежда като музикален продукт.На половината пишещи тук дъщерите им от 14 годишни тайно за родители и роднини си заработват джобните чрез разкрачени услуги на батковци и чичковци,но като не е на показ и удобно се премълчава.Такава ни е държавата,депутатите са ни ***.и жените ни в къщи се държат като такива
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре дошли в България
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бе, аз не знаех ама ето на,разбрах за нея от възмутените.Сигурни ли сте, че постигате желания ефект?
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам близки от Зап. Европа, които ни дойдоха на гости. Те бяха много учудени, че у нас по сергиите открито се продават вестници и списания с разголени жени или други непристойни сцени. "Такива списания се продават и у нас, но никога не се излагат толкова явно на всяка сергия, защото оттам минават и малки деца." Така коментираха.
33
4
 
2
 
! Отговори
nina преди 6 години
#25Еми точно,със слепия баща,явно майката е тази,която си е дала благословията за "чудния" клип...
32
12
 
2
 
! Отговори
кебапчета преди 6 години
Да бе много скандално било , а за колко амбициозни лелки са си размахвали розовата диплома в стил мадона през 90те ...да са...я водеща , журналистка или актриса ..... лицемерие.
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя е тази пък, от 7 милиарда е единствената с подобно смешно име
30
9
 
5
 
! Отговори
Оф преди 6 години
Само че, не се знае стартирайки така, дали някога някой ще погледне на нея като качествен значим изпълнител. Не се знае дали някога ще избяга от този първоначален образ, който си създаде. С тези гласови данни, не знам. Вината си е в родителите - само и единствено. Няма нужда да се самобичуваме дружно като общество, държава и т.н. за всеки резил, който ни навират в очите медийте. Или да търсим закрина над детето и арменския поп. Голяма драма, на 14, по чорапогащник и с грим. Чудо невиждано.
29
6
 
5
 
! Отговори
АккА преди 6 години
41 годишната дествена поетеса или 14 годишни ***...това ни са звездите напоследък...
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 годишните не са такива *** каквито се опитвате да ги изкарате, не знам защо редовно се опитва някой да го набива в главите на хората, че всички 14 годишни били такива... ми не са, къде сте видели такива да има, аз не съм?? Къде са, нали са навсякъде, аз защо не ги виждам?
27
0
 
7
 
! Отговори
Оф преди 6 години
Момичето е младо, да не кажа малко, за да вземе правилно решение, като ще е артист - какъв имидж иска да поддържа, какво послание иска да отправи, как иска да бъде запомнена, с какво и т.н. Вината не е в индустрията, каквото е търсенето - такова е предлагането. Оставяме на страна "професионализма" в сценографията и режисурата на клипа, текст и всичко останало. Избрала е в случая лесния начин, при това с подкрепата на родителите си. Е добре-видяхме я, знаем коя е, толкова им е акъла явно.

Спонсорирани публикации