След право хоро и ракия – българка стана африканска принцеса!

Красивата Виктория Македонска се омъжи за принц от Гана
244

Снимка: Facebook

Българска красавица стана африканска принцеса, след като се венча на пищна сватба за принц от Гана. Виктория Македонска пристана на любимия си в Англия в края на юни пред 80 гости от родните места на младоженците, разказа пред в. "Телеграф" организаторката на събитието Невена Жекова.

Пери Ний Сампа Отуми е принц на голямо племенно общество в африканската република, чийто крал е чичо му. Дядо му пък преди това е бил един от най-уважаваните крале в Гана.

Виктория и Пери се запознали на спирка в Лондон, където българката отишла да учи.

Сватбата започнала с типични за България ритуали. Пери бил обръснат и облечен в народна носия. Любимата му Вики също била пременена в носия, а косата й - сплетена на плитка.

На Пери му се наложило да пие българска ракия на екс, за да стане ясно на всички, че държи на почерпка. След това отговарял на гатанки, с цел да се установи, че е достатъчно разсъдлив и находчив.

Кумата забулила булката, а малко по-късно, отново по стара българска традиция, цървулът й бил скрит, за да бъде намерен от любимия й. След като булката се простила с роднините си, се развило право хоро, за което ганаецът преди това репетирал дълго.

Втората част от сватбата продължила в Лондон. Там влюбените и гостите им се отдали на типични за Гана ритуали.

"Те наподобяват нашия годеж. Роднини на момчето отиват при семейството на момичето и се представят. Разбира се, носят подаръци", разказва Жекова.

След това направили договорка, разпитвайки първо булката дали иска да пристане на Пери, а след това родителите й – дали я дават. Облечени в парени дрехи, традиционното за Гана кенте, влюбените си казали: "Да".

"Огласихме английските поля с българска гайда и завъртяхме магичния кръг на хорото, за да пребъдат младите. После машината на времето ни пренесе над планини и океани, за да се докоснем до Африка. В красива зала в Лондон се потопихме в мистиката на ганайските сватбени ритуали. А след това веселбата продължи до зори", пише в своя блог Невена Жекова.


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
Нема салам за Меркел преди 1 година
Македонска попари надеждите на Меркел. Последната толкова се надяваше някой антрацитен принц да я избере.....даже покани цяла Африка за да си повиши шансовете, ама.....това не е като да фалшифицираш изборите.
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В неговото село няма канибали. Последният са го изяли през 2015.
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па няма само Волен Сидеров да се жени, я!
161
1
 
1
 
! Отговори
Teodor преди 1 година
Кава българка бе ***, не виждате ли че е Македонка, то си пише.
160
5
 
8
 
! Отговори
ники преди 1 година
...крачка се срещат хора с наследствени заболявания, жените им са отблъскващи, безформени и приличат на тролове. Провете се малко в историята и вижте уродливите им, болнави крале. Чистокръвието не само, че не е за предпочитане, то е потенциално опасно за здравето ни. Важно е да съхраняваме българското като етнос, като култура, а това дали корените ти са в Патагония не е от значение.
159
12
 
11
 
! Отговори
ники преди 1 година
Боже, направо се хващам за главата какви *** има тук .Абсурдно е противници на междурасови бракове да се явяват хора, които принадлежат към най-смесената нация в Европа - а именно българите (това се потвърди и от генетични анализи). Стремежът към чистокръвие е най-голямата простотия в човешката история и можем да сме благодарни като народ, че при нас това никога не се е случвало. Само вижте за какво става въпрос в Обединеното Кралство, където от вманиачаване да не са смесени на всяка ...
158
6
 
7
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
У Гана е готину, йедене и пииенье на тумбак. Па и неколко ганайки изплющях навремето, кат' газелки са им момите и еФтинки най-вечИ! Белите сме кат' царчета там!
157
6
 
7
 
! Отговори
афродита преди 1 година
До 123
Най-хубавия коментар който прочетох досега! Наистина африканците,са много добродушни,и добре възпитани,тук в Холандия същите си гледат жените като писани яйца,децата също..Най-редовно можеш да видиш на спирката на трамвая млад африканец с бебешка количка ...Изключително привързани към семейството са..Имат респект и уважение не само към жените си,но и към всички други! Няма ден в който моите комший да не ме поздравят в асансъора,или да не ми пожелаят приятен ден!
156
5
 
8
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Желая им много щастие и обич в съвместния път!
155
11
 
12
 
! Отговори
Morbius преди 1 година
Такива бракове не трябва да се допускат ... Целта трябва да е да се опазят обичаите, културата и традициите на всяка една държава, и цвета на нейното население, а не някви мелези да се раждат.... Докато израства такова дете в обществото ще бъде обект на подигравки... Но Америка и Турция са сложили ръка над Европа да стане помюсюлманчена и със смесено население от тези прииждащи нечистоплътни маймуни наречени ,,бежанци"
154
5
 
8
 
! Отговори
селчо преди 1 година
Евала за коментарите, добре се развеселих ,а иначе,щом се обичат да се вземат,живота си е техен, както пишат някои от коментиращите
153
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 година
Още един ***. Какво ни занимават с нея ???
152
4
 
3
 
! Отговори
Mr.Putin преди 1 година
Napravo sa kato po kalap.Toa ima li sestra da se ozena za nea?E moze i maika mu ako me aresa.
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога зашумят шумите, буките,
кога зашумят шумите, буките.
плачат за войводата, капетано.
Кога през село пойдете, пойдете,
кога през село пойдете, пойдете.
с коне да не тропате, ама тропате.
Да не ви чуе майка ми,старата,
да не ви чуе майка ми,старата.
ке ви пита за мене, ама за мене.
къде е син ми Костадин, Костадин.
Къде е син ми Костадин,
Костадин-войводата, капетано.
Син ти се, майко, ожени, ожени,
син ти се, майко, ожени, ожени.
за една македонка поробена.
150
8
 
18
 
! Отговори
не одобрявам избора преди 1 година
Но сигурно държи на България щом и хоро го е научила и гатанки е познавал.
149
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момето е симпатично,щом са щастливи...Македонците пак са "по-по-най",нали булката се казва "Македонска".:)
148
8
 
8
 
! Отговори
Чибо преди 1 година
Точно по "Черен влак се композира"! Не научила занаята, ами се хванала за... любовта, нищо че по-черничка
147
15
 
22
 
! Отговори
"-" преди 1 година
Абе, стига с тези глупоси от рода на "отишла да учи"!

Отишла да върти "занаята" и хванала "принца" за ... тъй де, сещате се!!

Сигурно си рекла си е - по добре пишман "принцеса" на Гана в Лондон, отколкото в студ и пек на да търчи по лондонските "пиаци", ъъъ.... на спирки, де.
146
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хах .. Това е интересна и забавна новина. Да са живи и здрави.
145
5
 
11
 
! Отговори
Охо Бохо преди 1 година
Ей, ще има ала бала и хоп в казана!