Откритият скелет в Смолянски хотел – на жена. Убита е преди 20 г.

Не е ясна самоличността й, открити са и ботуши
1 сеп 2017 15:45,
49
Откритият скелет в Смолянски хотел – на жена. Убита е преди 20 г.
Снимка: архив, Bulphoto

Скелетът, намерен тази седмица от работници в хотел в Смолян, е почти сигурно, че е на жена. Самоличността й обаче тепърва предстои да се установява, тъй като наоколо не са открити документи, съобщиха запознати с разследването.

Строителни работници се натъкнали на останките в шахта, докато къртили в подземието на хотела. Сигнал за скелета подава около 11:30 часа на 30 август на тел. 112 управителят на хотела.

Още по темата

В Смолян находката е тема № 1. Хората предполагат, че жената е убита и скрита в подземието от запознат с разположението на избените помещения, пише "24 часа".

В града предполагат, че убийството е станало през зимата, заради намерените два ботуша до скелета, и че жената не е от региона, тъй като няма нашумял случай на изчезнала местна жена от периода в който се предполага, че е починала.

"Категорично с експертиза не е установено засега, но от намерените части от дрехи и вида на скелета се прави извода, че е на лице от женски пол", каза наблюдаващият прокурор Станчо Станев, от Окръжна прокуратура - Смолян.

Полът се определял от големината на костите, които при женския скелет са с различни пропорции. Край останките са намерени два дамски ботуша. Остатъците от дрехи обаче били съвсем оскъдни. Само част от панталон. Наоколо не са открити засега нито документи, нито дамска или друга чанта на починалата, или други вещи.

Ще се направят всички експертизи, включително и ДНК. Работи се по всички възможни версии, каза шефът на ОД на МВР- Смолян Николай Димов. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, възложени са и оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на самоличността, заявиха от прокуратурата.

Мястото, на което е намерен скелета, е шахта в подземието на хотела, под басейна.

След първоначалния оглед, мнението на съдения медик е, че смъртта на намерените останки от тяло е настъпила с много голяма давност, преди 20-30 години. Тогава хотелът, който е в центъра на Смолян, е най-елитното и посещавано място в града.

През годините той имаше няколко смени на собствениците си. Новият му собственик от миналата година започна пълен ремонт на комплекса, включващ хотелска част, басейн, спа център, дневни и нощни заведения, паркинг и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: скелетХОТЕЛСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Издиша ти извода. мутрите са си ваши творения.
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Полът се определял от големината на костите, които при женския скелет са с различни пропорции."За да бъдем по-точни, определя се главон по тазовите кости. Не вярвате? Ако сте жена, загледайте се в таза на мъжо си, после вижте вашия.
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости жената .
31
16
 
7
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
SKELETA E NA OTKAZALA DA CHLENYVA VAV CDC I DA LAPA KYRA NA KOSTOV
30
9
 
41
 
! Отговори
ined преди 6 години
Скелета е на госпожа Демокрация убита преди 27 години
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а защо да е уибита?не може ли просто да е паднала и умряла.или пък бездомна наркоманка да се е скрила и колабирала.всичко е възможно
28
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би е то времето на мутрите 90-та-95-та там някъде, тогава онези се имаха за големи и маса народ ги беше страх, кой знае как са затрили жената.
27
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде отиде новината със Цветанов, май бързичко я скрихте, че много недоволни се изказаха под нея
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да дойдат от "Студени досиета" и да открият коя е и кой я е убил.
25
6
 
32
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Защо медика е съден? Не са ли намерили не съден? Уточнете...
24
36
 
36
 
! Отговори
Руди преди 6 години
Стана 5 часа и носталгиците по соца се изнесоха - до един държавни слуители на наша издръжка. Затова не им изнася демокрацията :)
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега ще открият ли убиеца и ще го осъдят ли?
22
28
 
71
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До Анонимен 23каква безмислена тирада си излял. България я приватиираха, хора близки до ДС и Москва, това много лесно можеш да го провериш - нито Василев, нито Божков, нито оня нефелник Банев са хора купени от Сорос. Това са хората, на които Луканов раздаваше куфарчета с нашите пари, и които окрадоха парите за пенсии и спестяванията на хората (и това ли го направи Сорос?!!!). Де да ни бяха приватизирали американци, всичко щеше да цъфти, ама не пак наши хора ДС-сари!
21
39
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква демокрация и какви демократични процеси ви гонят бе ? Една шепа ***...ти купени от сорос ограбиха чрез приватизация и разпродадоха България и никой до сега не им търси сметка. *** народ + наркомани- евроатлантици = пропаднала държава с мошеници милионери и милиардери политици. Продължавайте да гласувате . Докато има балъци ще има и тарикати ...
20
4
 
93
 
! Отговори
?!? преди 6 години
"съдения медик", "смъртта на намерените останки от тяло", "настъпила с много голяма давност". Журналистиката в България е на ниво!
19
15
 
40
 
! Отговори
скънка преди 6 години
няма какво да цъкате "-" на #10 и #12.Това е реалността.Организираната престъпност навсякъде по света става именно организирана чрез дейната подкрепа на правителството. Българската организирана престъпност бе създадена от комунистите.От средата на 80-те до средата на 90-те вече бе придобила колосални размери,бе изработен механизъм на работа.След това дори и да се появи някой, който иска да промени нещо,механизмът моментално го изхвърля,защото има опашка от N-брой желаещи да са на негово място...
18
11
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Посткомунистическата реалност в България е демокрацията и пазарната икономика, които де факто победиха още в края на 1989-та и началото на 1990 година, а през 1991 година победиха и официално с приемането на новата Конституция, с което прехода завърши. Това просто нещо не могат да го схванат едни, които си мислеха, че всички ще станат богати след преврата и сега твърдят, че прехода не бил завършил, че сега не било демокрация и всякакви други подобни фантасмагории. Тази жена явно е от жертвите на
17
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа някои хора се ядосват когато някой напише че са скачали на члена на един син от драгалевци.
16
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията не може без жертви, така, че подлагайте врат на мутрите.
15
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има голяма вероятност мутрите-демократи да са искали насила да я направят ***, а тя да се е възпротивила и демократите да са я претрепали и скрили.

Спонсорирани публикации