Люто със сладко: Кулинарната култура на Бали у нас

Хранителният консултант Яна Данаилова пренася опита си
20 сеп 2017 08:52, Петя Славова
1

Хранителният консултант Яна Данаилова се завърна от остров Бали, Индонезия и пренесе част от кулинарната културав студиото на "България сутрин".

За местните тя сподели, че консумират много пържено, обичат да смесват люто със сладко, както и фъстъци. Типично за индонезийците също е използването на свежи листа от мента в чая или в ястията.

Данаилова приготви пред Bulgaria ON AIR типична индонезийска салата, която включва къдраво зеле, бейби листа от най-различни зеленолистни като спанак, мента и други, както и традиционните за културата кълнове от соя.

"Салата се залива със сос, който съдържа и захар. Добавя се джинджифил и лайм също, мляко, след това се пасира. Салатата се овкусява с био соев сос "Тамари", изброи Яна Данаилова.

Попитана какви съвети би дала за витамин B12 и защо е толкова важен за организма ни, Данаилова отговори: "B12 е бактерия, която се самосинтезира от тялото, когато поддържаме чиста храносмилателната си система. Аз консумирам здравословни храни и моята алкална среда работи перфектно, стомахът ми е здрав".

И продължи, че ако искаме да подпомогнем организма си с този витамин, можем да го открием най-вече в бирената мая, а след това в немитите зеленчуци, при условие, че знаем къде и как са отглеждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кулинарната култура в Индонезия включва кучета и котки. Яна да не се прави на ударена ами веднага да изпържи едно куче...

Спонсорирани публикации