Рецептата Dnes: Ябълков пай с маслено тесто и канела

Невероятно вкусен сладкиш
20 сеп 2017 08:15, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Ябълков пай с маслено тесто и канела
Снимка: pixabay

Продукти:

400 г брашно
6 яйца
150 г масло
120 мл олио
1 чаша прясно мляко
2 чаши захар
1 чаена лъжичка сода
1 пакет бакпулвер
1 кг ябълки
1 ванилия
1 щипка канела
пудра захар
 
Приготвяне:
 
Оставете маслото да се размекне на стайна температура. Смесете го със захарта. Разбийте ги с миксер. Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на сняг. Към сместа с маслото и захарта добавете жълтъците, млякото, олиото, ванилията, брашното, предварително пресято със содата и бакпулвера. Замесете меко маслено тесто. Прибавете към него и белтъците. Отново размесете. Междувременно обелете и настържете ябълките. Оваляйте ги в канелата и разбъркайте. Разделете тестото на две части. Намазнете тава за печене. На дъното ѝ разстелете едната половина от тестото. Разпръснете ябълките върху тестото. Разточете другата половина на тестото и покрийте ябълките с него. Печете в загрята на 200 градуса фурна 40 минути или до готовност. Извадете сладкиша. Поръсете с пудра захар.

1
Още от
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Цветана Стоева преди 3 месеца
Авторът на тази рецепта май не споменава нищо за броя на яйцата, които разделя от жълтъците????????
1
5
 
3
 
! Отговори
От дек на дек? преди 8 месеца
Краварите вече трайно се настаниха в кухната ни, освен,че превзеха преди 27г.и държавата ни.
Ябълков"пай"!?
По-вкусно би звучало за еврейо-атлантическите ни гейове - "краварска фашкия".