Стареенето може да бъде елегантно, но как да го постигнем?

Запазете любовта си към живота
2
Стареенето може да бъде елегантно, но как да го постигнем?
снимка: pexels

Стареенето е естествена част от живота. Жените преминават през много повече физически и хормонални промени от мъжете. Ето защо, дамите трябва да се грижат за себе си повече, за да подготвят телата си за настъпващите промени. Стареенето може да бъде елегантно, но как да го постигнем?

Добър живот – добро остаряване

Изборът ни на начин на живот пряко засяга телата ни. Така че, ние трябва да живеем добре, ако искаме да стареем добре. Изследванията показват, че гените са само 25% отговорни за това как старее косата, кожата ни и т. н. Нашият начин на живот, стресът, хранителните навици, играят важна роля в застаряването ни.

Останете активни

Физическата активност е от жизненоважно значение за поддържането на тялото гъвкаво и младо. Активността спомага за контролирането на хормоните, но и за това да запазим умствената и физическата си сила.

Проучвания показват, че серотонинът, който е хормон, отговорен за поддържането на настроението, съня, апетита и кръвното налягане, намалява с възрастта. Но физическата активност може да помогне на тялото ни да поддържа неговия синтез.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
к. въри да остаряваме некъде ;)

Спонсорирани публикации