България в челото по доходност от наеми в Европа

Средната доходност у нас достига 5,77%, начело е Ирландия
3 окт 2017 14:45, Бойчо Попов
7
България в челото по доходност от наеми в Европа
снимка: freeimages

България е на осмо място в Европа по доходност от имоти, отдавани под наем, съобщава онлайн изданието simplybusiness.co.uk, като се позовава на изчисления на групата за плащания WorldFirst.

Средната доходност у нас достига 5,77%, посочва изданието.

Лидер в Европа е Ирландия с доходност от 7,08%. На второ място е Малта с 6,64%, а на трето – Португалия с 6,43%.

Топ 10 се допълва от Холандия, Словакия, Белгия, Турция, Кипър и Унгария.

В дъното на класацията е Швеция със средна доходност от отдаване под наем в размер на 3,03%. Непосредствено преди нея са Хърватия и Франция с по 3,82%.

За 12 месеца Великобритания отчита най-силен спад в подреждането – с 10 места до 25-та позиция със средна доходност от наем на имот от 4%. Причината - "предизвикателната среда" за собствениците на имоти, като отпаднали данъчни облекчения за жилища, отдавани под наем, и ръст на данъците при сделка с цел овладяване на спекулациите заради недостига на жилища в големите градове на страната.

Затягат се и изискванията към купувачите на имоти за отпускане на ипотечен кредит, пред инвеститорите стоят r неясните перспективи заради Brexit, по който още се водят преговори.

Според Едуард Харди от WorldFirst влошаващата се динамика на пазара на наеми на Острова звучи като сигнал за по-голямо забавяне на жилищните пазари.

Още бизнес новини четете в Investor.bg


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
от Сидней Аав$тралия преди 1 година
Тия математици отчели ли са културните особености, като например наемателите си сменят квартирите всеки сезон и оставят неплатени сметки ток парно телефон, и съсипано жилище. Ха сега извадете тези "бомби" дето правят и прихода ви е с отрицателен знак...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1

А още по-точно казано, заплатите тук са мизерни,затова значителна част от месечния доход отива за наем, като наетото жилище нито е голямо, нито е луксозно.Най-често това е само една стая или гарсониера, обзаведена с вехти мебели и спряно парно, а входът не е много добре поддържан, нито е защитен от набези на квартирни апаши.
В Париж за 500 евро ще наемеш килер. В София за тези пари наемаш хубав, удобен, добре обзаведен апартамент в тиха улица, но в близост до комуникативни места
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората нямат пари за жилища и живеят под наем, дори при ниските цени на наемите пак сме първи. Останахме голтаците на света гарантирано от Гроб суджук и шуробаджанащина.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като допълнение-начело сме по доходите в Европа.Ха,ха,ха.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Софето и в големите градове така ви съдират кожата с тия наеми, че направо не знам как издържате и за какво не се ориентирате към жилищен кредит, вместо да плащате изкуствено завишени наеми
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средна доходност ще рече, че се съпоставя цената на имота спрямо наема??
В превод : съпоставено с други държави плащаме по-високи наеми

Спонсорирани публикации