Спасиха двама ловци, изгубили се в гората в Шуменско

Мъжете са добре, в акцията са участвали около 80 души
8 окт 2017 12:19, Анисия Иванова
34
Спасиха двама ловци, изгубили се в гората в Шуменско
Архив: Булфото

Спасителна акция за издирване на изгубени в гората ловци приключи успешно, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Издирването е започнало след сигнал в пожарната около 21.44 часа снощи.

Било е съобщено, че двама ловци, които били на излет край село Бяла река, се загубили в гората. Към мястото, описано в сигнала, са насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 03:30 часа издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд.

Спасяването продължило в ранните сутрешни часове. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители.

Тази сутрин е установена връзка с тях чрез мобилен телефон. Мъжете съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10:30 часа днес до тях са стигнали спасителните екипи.

В добро общо състояние са, ще им бъде извършен медицински преглед. В акцията по спасяването са участвали около 80 души, между които ловци от дружинката на село Бяла река, горски служители и пожарникари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе за вас от панелките , може морето да е до колЕне, но истината е че в гората с проливен дъжд, и облачно време не се вижда повече от 50м и в пет вече е нощ, а сутринта или пада мъгла или има силни изпарения, поне до обяд, то да не ти е софииското равно поле , дето винаги може да се ориентираш по най-близкия кумин.
11
4
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Те днешните ловци са си зашлевени по принцип.Влизат с 10 Жипки в гората като вдигат аларма така че и мишките бягат през девет планини в десета.Слизат и всеки вади по един куфар модерно оборудване и така един час туткане.През това време всичкия дивеч Збегал надалечеКак ще се изгубиш в гора край Шумен бееее.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имали са навигация, ама тя вместо да каже: Вървете на ляво, им е изпяла Деспасито.
9
5
 
17
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Какви ловци са тези,като се губят в гората.Трябва да я познават на пръсти!
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя като се обърка работата в държавата, объркването навлиза във всички системи, градчета, селца... ловни дружинки. Ако не се застрелят, то ще се изгубят, пишман държава, пишман ловци.
7
5
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Трябвалo е да извикат един полк oт НАТО за... =====NATO, за да направи спасителна операция, ще му трябват два самолетоносача, шест подводници, ескадрила бомбардировачи и полк от 1000 души морски пехотинци. А понеже край Шумен няма море, цялата операция се обезсмисля.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как не ги е набарала Баба Меца да им съдере задниците, дето избиват животинките.
5
3
 
23
 
! Отговори
ЙончоПопов преди 6 години
Трябва да си много зашлевен и завеян, че да успееш да се загубиш в гора, особено около шуменско, като че ли там е амазонска джунгла. Още повече - ловци от които се очаква да имат що годе представа за посоките на света и да знаят елементарни начини за да ориентират на терен.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остана ли у нас гора, че да се загубят.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвалo е да извикат един полк oт НАТО за да могат да ги намерят по-бърже, сега могат да осъдят държавата задето не са ги намерили навреме.
2
5
 
26
 
! Отговори
ВИЦ преди 6 години
Тази Новина ???Виц ли е ???Изгубени Ловци в Гората .След кривите Краставици доживяхме Новина че имаме Изгубени *ловци* в Гората .Сертифицирани от ЕС ЛоФци с издадени от МВР България разрешителни за Оръжие .
1
6
 
36
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ейййй едно време какви ловци имашеИзлезе с кремаклийката и го няма една седмица.Като се върне носи 3 мечки 2 елена и ена каруца зайци.Еееееехх

Спонсорирани публикации