НАП продава лукзосен дом на Азис, нямал регистрация по ДДС

Имотът на фолк певеца е оценен на близо 330 хил. лева
9 окт 2017 07:35,
31
НАП продава лукзосен дом на Азис, нямал регистрация по ДДС
Снимка: Булфото, архив

На 17 октомври Азис може да се раздели с луксозен апартамент в кв. “Манастирски ливади” на ул. “Луи Айер” 73.

Националната агенция за приходите чрез публичния изпълнител Севдана Ангелова е обявила имота за продажба заради дългове, пише“24 часа”.

“Луксозно завършено жилище (151 кв.м.- бел. ред.), в отлично експлоатационно състояние при първоначална цена 326 030 (триста двадесет и шест хиляди и тридесет лева лева)”, пише в обявлението за търга. Анонсирана е и продажба на гараж към апартамента с първоначална стойност 24 670 лева.

До обявяването на новия търг се стигна, след като през 2000 г. НАП направи ревизия на Азис. Инспекторите установяват, че той няма регистрация по ДДС, въпреки че бил длъжен да го направи веднага след като доходите му от независима икономическа дейност надхвърлят прага от 50 хил. лв.

След серия обжалвания и спорове с данъчните през 2011 г. дългът на звездата вече надхвърлял 500 хил. лв. Също според тях към днешна дата към сумата трябва да се добавят и поне 300 хил. лв. лихви.

През 2014 г. НАП запорира имота и го обявява на търг, за да събере вземанията си.

Кандидат - купувачи тогава споделят, че жената на на Азис - Галина Георгиева-Гала, при огледите ги посрещала в гаража, като използвала формална грешка в обявата.

Търгът е прекратен, след като станало ясно, че Азис междувременно е продал запорирания имот на жена си Галина Георгиева, заедно с гаража.

НАП обаче завежда дело. Наскоро съдът е обявил сделката за продажбата за нищожна, тъй като е направена след налагането на запора. Така Азис пак е собственик на имота и парите от продажбата ще отидат за погасяване на дълговете му. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: АзисапартаментНАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България, повечето хора не знаят, че трябва да има ДДС. Един ми обесняваше, че ДДСто се взимало от държавата, за да го върне после на работодателя, но ако работодателя не бил платил заплати, държавата ги плащала с неговото ДДС.Аз протестирах против това изказване, но 8 други човека, клатеха глава в съгласие, затвърдението на някакъв случаен олuгофрен ...
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Защото това ИМ Е РАБОТАТА !
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... му работа...
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАП си върши работа.Поздравления!
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво е ЛУКЗОСЕН??? за един прЕател питам..
17
3
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
А къде е лукса че не разбрах нещо
16
2
 
16
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Нищо му няма на Цикълчо, като се хвали че е най-добрия певец и го познават всички ще си плаща сметки не да носи полилеи на главата си :D
15
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другите държави от ЕС за това нещо се влиза в затвора
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абдали има достатъчно, за да пръснат луди пари в дупката, наречена "Манастирски ливади"
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казано по друг начин - крие данъци от 17 години и НАП още нищо не са направили по въпроса. Тия хора си имат счетоводител, юрист консулт и тн, те къде спаха? Или те точно са съветвали да няма нищо на негово име и да не плаща нищо на държавата?
12
3
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 години
Сега очаквам един албум сълзливи песни с работно заглавие."НАП ми разбиха сърцето", с който ще избием дълговете.
11
1
 
10
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
До 9ти: Каква ти банкова тайна! Няма такова нещо ,когато държавата "гали "банковият сектор,за да може той да те друса с високи лихви и запори на имоти! Защо мислите,че практиката на получаване на заплата е задължително по банков път, налагано от повечето работодатели,без право да избира служителя и работника!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е предпоставка за даване на пари под масата.Уж сами си коват законите,но не съвсем.Двойни стандарти ,едни закона ги лови друг не ги хваща.На служителите от НАП се плаща,така на калпак.
9
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има задължителна и не задължителна регистрация по ДДС.Тази до 50 000 през последните 12 месеца на календарана година и онази,която ти дава облекчения ,когато си по ДДС.Къде видяха,че Азис има 50 000 лева за една година!? И защо му взимат къщатата тя си е негова не е в полза на държавата?! Къщата му струва впъти повече.Ако в една банка човек си вложи парите има банкова тайна.Строго конфидицялна информация кой с какви пари разполага.Защо служителите от НАП има достъп до сметките и личните данни!?
8
3
 
35
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Азис е допуснал страхотна грешка. Нерегистрацията по ДДС води до това, че НАП ти търси всичкото ДДС, което е следвало да събереш от момента, в който е трябвало да се регистрираш, плюс глоба в същия размер. Безмилостни са. И не е виновен Азис - никак не ми харесва музиката му, но той е просто певец. Разните му там продуценти, счетоводители, импресарио - тия са за под ножа.
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи ден, една бивша служителка на НАП беше се снимала до Златка Черната и си въобразява че са близначки. Докога, тази Анархия? Вместо всеки служител да го проверят в НАП и онези по шуробаджанащина линия от къде толкова пари на заплата 550 лева.Тръгнали да говорят за Азис. Всички знаят тези хора, колко взимат на едно участие.Въпрос са е колко взима служителите на НАП на една проверка от малкия и среден бизнес!?
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
умиране има, отърване от данъчните няма, а още повече един ром да ги разиграва.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повече успех ще има НАП ако назначи по един касиер да върви заедно с него и да му прибира парите от участията в кръчмите. Така по-лесно ще си събере парите. От тоя апартамент едва ли. Не вярвам много да са мераклиите да се нанесат в дома на един миризливец
4
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не говорим, че "Манастирски ливади" обективно е отвратителен псевдоквартал, въпреки, че се води престижен. Живеейки в отоманските архитектурни постижения там неминуемо виждаш какво прави оня в блока срещу теб, защото е на 3 метра от твоя. Сутрин докато си пиеш кафето на терасата неминуемо ти се налага да гледаш интимностите на един или друг Азис...Но ще го купи тоя имот някой мутрак, само за да разправя по чалготеките как ака в ***, където Васко от Костинброд е създавал чалга-творби...
3
4
 
15
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
До 2, прав сте, цената си е безумно висока при положение, че е 80 % от пазарната стойност, тоя апартамент и на втори търг трудно ще замине. Пряко договаряне, ако има опция е най-логичният вариант!

Спонсорирани публикации