Здравословно по време на пости! Как да се храним?

Шеф Георги Иванов издаде и какво е менюто за европшефството ни
4

4009 гледания   |  Още видео

В разгара на Коледните пости Bulgaria ON AIR попита шеф готвачът Георги Иванов какви продукти е хубаво да консумиране и как да ги приготвим.

"Хубаво е да се готвят зеленчуци, леко приготвени, за да запазят витамините в себе си. Годжи бери, например, дава почти всички необходими на организма съставки", посочи шеф Иванов.

Готвачът посъветва да внимаваме с температурите, като високите такива и припряността той отбеляза като основни грешки по време на готвене.

"Колкото по-деликатен е човек в използването на температурите, толкова по-добре се получават ястията", категоричен бе Георги Иванов.

Готвачът също подчерта важността от използването на зехтин не само за салати, но и при готвене. Шеф Иванов остава учуден защо продуктът все още не е толкова разпространен в българските домакинства.

Георги Иванов и екипът му отговарят за менюто по време на европредседателството на Европейския съюз през 2018 г. в София, като списъкът с ястията е вече готов, заяви готвачът.

"Заложихме на българската национална кухня, като сме включили лаврак, задушен във фолио, паламуд, пиле лютика и също сме пресъздали ястие на базата на огретен със свинско", издаде повече Иванов.


4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Готвачът също подчерта важността от използването на зехтин не само за салати, но и при готвене. Шеф Иванов остава учуден защо продуктът все още не е толкова разпространен в българските домакинства."
На пазара има много марки зехтини, повечето са подправени с други масла! Имат ужасен вкус!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Венца откри нова дума "европшефство". Евала.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наблягайте на уринотерапията , съветва Гала.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТРЯБВА ДА СЕ НАБЛЕГНЕ НА СУДЖУЦИТЕ, ВСЕ ПАК СА ГОСТИ НА ГЕРБ.

Спонсорирани публикации