"Гладиатори на колела" показват красотата на България

Веломаратонът ще е в българската част на Дунав
23 ное 2017 11:52, Анисия Иванова
1

"Гладиатори на колела" е колоездачна надпревара, която преобръща представите за спортно шоу. Необичайният веломаратон се провежда в българската част на поречието на река Дунав, а трасето на участниците използва 530 километров участък от веломаршрута, посочи пред Bulgaria ON AIR създателят на "Дунав Ултра" Борис Бегъмов.

Tой сподели, че основната цел е популяризиране на Дунавския регион, защото поречието на р. Дунав е световен обект и може да бъде считан за един от най-интересните на континента. По думите му обаче случващото се в България през последните 30 години е изместило фокуса от това място.

В рамките на 40 часа атлетите-велогладиатори ще преминат през няколко десетки екзотични места и обекти от Видинско до гр. Силистра. В маршрута са включени десетки антични руини, български села и градове по поречието на р. Дунав.

Премиерата на късометражното видео, посветено на "Гладиатори на колела", ще бъде по време на фестивала "Дни на предизвикателствата" от 29 ноември до 1 декември тази година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от най хубавите спортове но за разлика от други държави тук няма толерантност на пътя често сте чували шофьори да казват абе къде е тръгнал тоя да го блъсне някой да си изкара беля

Спонсорирани публикации