"Мистичен ритъм" с ансамбъл "Чинари"

Музиканти и танцьори разказват приказка за добро и зло
24 ное 2017 19:16,
0
"Мистичен ритъм" с ансамбъл "Чинари"
Снимка: Асен Великов

Приказка за доброто и злото, любовта и раздялата, вдъхновена от народните предания и песни разказват артистите от "Чинари".

С премиерата на най-новият спектакъл "Мистичен ритъм" е началото на подготовката за 25-тата годишнина от създаването на ансамбъла.

Старият Чинар – основен пресонаж в спектакъла разказва какво се случва и на Горната, и на Долната земя, споделя Асен Павлов – основател и ръководител на "Чинари".

Другите два основни герои са Черният и Белият кукер, които с танц и мистично присъствие обединяват отделните танцови картини.

За първи път ще се появят и автентични бабугери, които впечатляват не само с маска, но и с целия си костюм.

Дръмс шоу и супер визия на целия спектакъл, визуални и пиро ефекти ще направят представлението уникално. В него ще участват и група "Etnotix", трио "Булгарина" и квартет "Българи".

Ще звучи авторска музика и аранжименти на композитора Костадин Генчев, а саунд дизайна е дело на Алекс Нушев. Хореографията и режисурата са поверени на Асен Павлов и Калоян Павлов.

24 танцьори от ансамбъла и 12 музиканти от фолклорната ни школа ще приковат погледите към себе си.   тайната на магията е в динамиката, музиката, песента и танца, категоричен е Павлов.

Билетите - от 20 до 35 лева, за спектакъла, който е на 28 ноември в зала 1 на НДК, се продават Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК, касата на зала "Арена Армеец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации