"Шушана" обикаля света вече 40 години. Защо?

Музикант: Любовта към изкуството е над политиката и религията
Обновена: 30 ное 2017 13:07 | 30 ное 2017 12:15, Анисия Иванова
28

Една любовна мелодия, която е сякаш неподвластна на религията, територията или времето, се носи от уста на уста вече 40 години. Песента "Шушана" премина през Израел и Сърбия и възкръсна като феникс в България.

"Устойчивостта на подобни песни показва, че народите са много свързани. Когато става дума за изкуство и музика, няма място за политика, религии, борби и проливане на кръв. Тук става дума за нещо много по-важно – духовното", обясни певецът и музикален педагог Етиен Леви пред Bulgaria ON AIR.

Според него "Шушана" не може да бъде вкарана в конкретни жанрови рамки, а по-скоро може да бъде окачествена като лирическа. Той обясни още, че името на песента означава "роза" на иврит и е много популярно женско име в Израел.

Из медийното пространство се появи новината, че "Шушана" била пусната и във варненско училище. Попитан в студиото на "България сутрин" дали подобно нещо е редно, Леви отбеляза, че съдбата на един хит е да бъде въртян постоянно и навсякъде.

"Обществото се разделя на малки общества и субкултури. Има интелектуалци, които харесват операта и драмата и за тях всичко останало е плява. Всяка една подобна група твърди за останалите същото. Музикантите са отговорни пред обществото със своите изпълнения, тъй като ставаме пример за подражание. Не искам да засягам никого, но музиката е крайно бегло засегната в училищното образование", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
чифутски шитни преди 6 години
Пак става дума за пари.

Спонсорирани публикации