5 години затвор за рапъра DMX

Бащата на 15 деца призна, че е укривал милиони долари
1 дек 2017 18:30,
2
5 години затвор за рапъра DMX
Снимка: Reuters

DMX се призна за виновен в съда в Манхатън за данъчни измами в размер на 1,7 милиона щатски долара, извършвани от 2000 г. до 2005 г., когато е прехвърлял пари в сметки на мениджъри и съдружници, предава БТА.

Прокурорите обвиниха Ърл Симънс, както е истинското име на американския рапър и актьор, в укриването на милиони долари, които той е спечелил от хитовете си, сред които "X Gon' Give it to Ya" и "Where the Hood At".

"Виновен съм, дори и след като упълномощих други хора да се разпореждат с това", каза рапърът пред съда. Обвиненията срещу него са от това лято, когато през юли адвокатът му каза, че той няма да се признае за виновен, защото се е занимавал с музиката си, а е обвинен за "пропуски на хора, които не са направили това, за което той ги е наел".

46-годишният DMX може да получи 5 години затвор, както и да олекне със 100-хиляди долара глоба. Не е ясно кога той трябва да изплати сумата от 1,7 милиона долара, която дължи от укритите данъци. Присъдата ще бъде обявена на 29 март.

Въпреки че е спечелил 2,3 милиона долара от 2010 до 2015 г., рапърът не е декларирал никакви приходи и не е използвал банкова сметка на свое име. Давал е също лъжливи декларации за доходите си в съда, когато е започнал процедура за несъстоятелност. Съдът обаче три пъти е отказал да обяви фалита му, за последен път през 2016 г. Тези процедури са свързани по-скоро с нежеланието на музиканта да плаща издръжки. Той има 15 деца от девет жени.

Рапърът е имал многократно проблеми със закона. Той е задържан няколко пъти за нарушения, като носене на оръжие без разрешително, притежаване на наркотици, шофиране с превишена скорост, агресивно поведение и жестокост над животни. През 2015 г. DMX прекара повече от два месеца в ареста за неплатени детски издръжки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации