Рецептата Dnes: Чеснови брускети с гъби

Хрупкава наслада за сетивата
1 дек 2017 08:37, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Чеснови брускети с гъби
Снимка: Youtube

Продукти:

300 г печурки
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
5-6 филийки хляб
голяма бучка масло или зехтин
пармезан
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
В добре загрят тиган сложете маслото и след като се разтопи прибавете нарязаните на филийки или на малки парчета гъби. Нарежете на колелца чесъна и го прибавете към тях. Когато гъбите поомекнат сипете виното и след като част от течността се изпари, овкусете със сол, черен пипер и премахнете от котлона. Препечете филийките от двете страни.
Може да го направите в тостер, на тиган или във фурната. Още докато са топли ги намажете с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще поема всички негови аромати. За финал сложете гъбите. Брускетите са вкусни, когато гъбената смес е топла. По желание може да завършите с малко пармезан.

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Яна
Ами ти не готви това, което не ти харесва! Яж броколи и селски моркови на пара, тофу на скара, шийтаке на скара, настърган фенел с балсамико, печена тиква с мед и много ядки!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А каква мръвка е подходяща да се добави към рецептата?
2
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
До Яна

Ти ще да си от веганското стадо.
1
6
 
1
 
! Отговори
Яна преди 10 месеца
Обръщам се към публикуващите рецепти на днес.бг. Моля ви, не предлагайте рецепти да водят до затлъстяване на останалата част от българи, които се хранят здравословно.

Спонсорирани публикации