Рецептата Dnes: Чеснови брускети с гъби

Хрупкава наслада за сетивата
1 дек 2017 08:37, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Чеснови брускети с гъби
Снимка: Youtube

Продукти:

300 г печурки
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
5-6 филийки хляб
голяма бучка масло или зехтин
пармезан
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
В добре загрят тиган сложете маслото и след като се разтопи прибавете нарязаните на филийки или на малки парчета гъби. Нарежете на колелца чесъна и го прибавете към тях. Когато гъбите поомекнат сипете виното и след като част от течността се изпари, овкусете със сол, черен пипер и премахнете от котлона. Препечете филийките от двете страни.
Може да го направите в тостер, на тиган или във фурната. Още докато са топли ги намажете с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще поема всички негови аромати. За финал сложете гъбите. Брускетите са вкусни, когато гъбената смес е топла. По желание може да завършите с малко пармезан.

4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Яна
Ами ти не готви това, което не ти харесва! Яж броколи и селски моркови на пара, тофу на скара, шийтаке на скара, настърган фенел с балсамико, печена тиква с мед и много ядки!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А каква мръвка е подходяща да се добави към рецептата?
2
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
До Яна

Ти ще да си от веганското стадо.
1
6
 
1
 
! Отговори
Яна преди 2 месеца
Обръщам се към публикуващите рецепти на днес.бг. Моля ви, не предлагайте рецепти да водят до затлъстяване на останалата част от българи, които се хранят здравословно.