Рецептата Dnes: Боб с кисело зеле и бекон

Богато празнично ястие
4 дек 2017 08:37, Илияна Николова
8
Рецептата Dnes: Боб с кисело зеле и бекон
Снимка: Youtube

Продукти:

600 г зрял боб
3 глави лук
6 супени лъжици олио
300 г пушен бекон
½ кисела зелка
червен пипер
дафинов лист
черен пипер
 
Приготвяне:
 
Сварете боба с две от главите лук, ситно нарязани. Към тях добавете 3 супени лъжици олио и разбъркайте. В друг дълбок съд сварете ситно нарязаната зелка. Овкусете я с черен, червен пипер и дафинов лист. Отцедете зелето и го запържете леко с останалите 3 супени лъжици олио и останалия ситно нарязан лук. Към тях добавете и бекона, нарязан на едри парчета. Отцедете боба и го добавете към зелето. Разбъркайте и оставете да се готви така около десетина минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махнете и боба за по чист въздух.
6
0
 
3
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 6 години
Илиянке, и през плет не си гледала как се готви това ястие!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога и без гадно миришещия бекон и вместо дафинов лист - дива мерудия,сминдух.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако го махнеш, не е лошо да добавиш пушени кокали, става супер.
3
2
 
3
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Бих махнал бекона от иначе вкусната манджичка...
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после нещо за едене, че с тез постни рецепти щяха да ни уморят
1
0
 
10
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Бобът се накисва, първата вода се изхвърля.Иначе ще се движите като снабдени с газова уредба. Писалият дали я е готвил?

Спонсорирани публикации