2CELLOS разчувстваха София с класика и я взривиха с рок

Хиляди пяха и танцуваха с хърватските челисти в "Арена Армеец"
Обновена: 5 дек 2017 13:08 | 5 дек 2017 13:00, Веселина Йорданова
5

Снимка: БулФото

Хиляди пяха и танцуваха с музикантите от 2CELLOS снощи в столичната зала "Арена Армеец".

Грандиозният концерт на инструменталното дуо е част от световното им турне, на което те представят новия си албум SCORE, посветен на филмовата музика.

Заедно със струнен оркестър Лука Шулич и Степан Хаусер ни поведоха на кино пътешествие, по време на което звучаха класически интерпретации на музика от Gladiator, Game of Thrones, Titanic и др. Началото също бе лирично – с любимата Chariots of Fire.

Талантливите музиканти са за трети път у нас и без проблем ни поздравиха на чист български с: "Добър вечер!", даже нееднократно, което предизвика бурен смях в залата.

Изпълнението на хита Despacito, който се радва на огромен интерес, също бе повод за шеги и закачки, защото след него звуча "не толкова известният" Енио Мориконе.

Неусетно част от публиката се премести пред сцената, пеейки и танцувайки и бе възнаградена със запомнящо се шоу и с подарък - скъсани струни от лъковете. Че владеят инструментите си до съвършенство, двамата показаха дори свирейки на един крак.

Феновете се оказаха повече от готови и за последвалата рок експлозия с парчета на AC/DC, Rolling Stones, Nirvana, както и за разтърсващия ритъм на барабаните.

Макар че се пошегуваха, че се надяват публиката им да остане с тях до края, Степан и Лука признаха, че това е едно от най-емоционалните им преживявания с фенове по време на турнето.

Дойде обаче и време за сбогуване – с With Or Without You на U2. Феновете пък казаха "до нови срещи" на хърватските челисти с вдигнати ръце и море от светлини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
11
 
! Отговори
Доволно преди 6 години
Имаше всичко за добър концерт - хубава музика, контакт с публиката и, разбира се, шоу. Болшинството хора видимо се забавляваха, аз също.
4
1
 
6
 
! Отговори
Ганчу преди 6 години
прави и ти ,какво завиждаш.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превземки. Правят бизнес на гърба на носталгия и музика превърнала се в популярна.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мммм бях снощи на концерта и според мен беше по-слаб от първия.Не се раздадоха особено и публиката го усети.Влязоха в 20:30 до 21:40 беше приключило всичко.На следващия им концерт няма да отида.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добри комерсиални музиканти са.Ако някой иска да чуе автентичен музикант,истински челист,да слуша Йо-Йо-***.

Спонсорирани публикации