Първите ножове и брадви – от метал от метеоритни късове

Образци са открити в Китай, Сирия, Египет и други страни
8 дек 2017 11:23, Елка Василева
11
Първите ножове и брадви – от метал от метеоритни късове
Снимка: архив, Булфото

Учени от Френския национален център за научни изследвания установиха, че повечето първи образци на хладно оръжие са създадени от метал, донесе на Земята от метеорити, съобщи Лайф.

Освен в кинжали и брадви същият метал е открит и в други изделия, включително в древни украшения - огърлици и гривни, каза експертът Албер Жамбон.

Находките са на различна възраст - данни, получени с помощта на рентгенофлуоресцентен спектрометър, показват, че украшенията вероятно са създадени през 32-ри век пр. Христа, докато предметите, които експерти причисляват към хладното оръжие, вероятно са произведени през периода 11-13 век пр. Христа.

Френските учени уточняват, че подобни образци са се срещали не само в определени общества и цивилизации. Уникалните артефакти са открити в Китай, Сирия, Египет и други страни, а това свидетелства, че в древността метеорити често са падали на земната повърхност. 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМного хубаво си го казал, че е собственик на частна "църква". Точно така е, това си е вид секта с гуру и опасността е голяма от подобни "учени" певци, които се кичат с титла "академик" и водят наивните хора, които се подлъгват от напомпани националистични идеи. В политиката може и да влезне, защото в нея влизат какви ли не мошеници, а и зад него стоят антибългарски сили, които имат интерес да се мъти главата на българина и да го вкарва във всякакви гнусни езотерически учения.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О! Небеса!
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Има една поредица от книги "Тракийското писмо - декодирано" от някой си д-р Гайд, лекар. Там ще разберете, а може и да не разберете нищо, кой кодирал, защо пък го е кодирал, кой декодирал, разкодирал и други велики тайни на знанието. Сега делото на този д-р се продължава от брат му - Цветан Гайд, певец...и собственик на частна църкванаречена "Тракийската църква". Голям патриот, само дето още не се е включил в политиката, но и това ще стане!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е важно,но защо се заобикаля съобщението от няколко години на един наш български учен траколог,който в печатен труд ,,Началото,, от автора Георги Бялков ,който мотивирано казва и доказва,че първата най-стара писменост е създадена в днешните български земи и от тук е усвоенаот другите народи от Еврапя, Азия и ........Всички български учени мълчат и ги е страх да потвърдят или ,,да отрекат,,този факт. Светът Чака!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Боговете сигурно са полудели" на нов глас, с исторически факти.
4
0
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 6 години
Профани. Тук имаме БАН.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ловели са метеоритите докато падат. Топли-топли.Земята регулярно е "обстрелвана" от метеорити разни като размер и последици от импакт, в добиваната руда често се срещат замърсявания от извънземен произход.Баси, френските учени станаха като британските.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колумбовци от CNRS! Потресаващо откритие - метеорити са падали и в дълбоката древност!
1
0
 
5
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
съобщи Лайф/БТА/

Спонсорирани публикации