Сапун или антибактериален гел - Кое да изберем?

Трябва да неутрализира микробите
18 дек 2017 11:45, Eкип на Puls.bg
7
Сапун или антибактериален гел - Кое да изберем?
Reuters

Нуждата от добра лична хигиена през зимата изисква да подберем най-качествена грижа за почистване на ръцете. Тя трябва да отговаря на две главни условия. 

Първо - трябва да неутрализира ефективно микробите, за качествена превенция на инфекциите в сезона на грипа. Второ – трябва да щади максимално кожата на ръцете, която и без това е подложена на сериозни изпитания през струдения сезон.
 
В този ред на мисли изборът се свежда основно до два продукта – употреба на сапун или на новото поколение средства за почистване на ръцете – антибактериалните гелове.
 
Информираният избор тук изисква да се подчертае, че основно изискване от хигиената на ръцете през зимата е да се гарантира защита от опасните микроорганизми. Това включва както неутрализирането им, така и последващото им премахване. Ясно е, че всеки би предпочел удобството от гел, който втриваме и не изисква отмиване, но това не гарантира премахване на микробите. В този аспект по-ефективен е сапунът.
 
Предимства на сапуна пред антибактериалния гел за ръце
 
Основно предимство на сапуна е комплексното му действие в няколко насоки:
 
Съставът на повечето сапуни е доказано ефективен за разрушаване капсулната обвивка на грипния вирус, включително и на повечето бактерии;
 

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
Антибактериалният гел, според мен би трябвало да се използва като допълнение към хигиената. На път, в планината, на пикник. Тоест там където няма достъп до течаща вода! Аз лятото ползвам Nivea, а зимата Safeguard!
3
0
 
6
 
! Отговори
me преди 11 месеца
Днес.бг, кога ще започнете да пишете цели статии в малоумния си сайт? Всяка втора статия звършва със запетая води в друг сайт. Ясни са тези схеми за кликове и импресии, ама все пак може ли да не принуждавате хората да ходят някъде, където не искат?
2
1
 
1
 
! Отговори
Мастър преди 11 месеца
Най-добре да използвате антибактериален с;апун, с гел и балсам за ръце.
1
2
 
1
 
! Отговори
Unescof преди 11 месеца
Mivka po bedestandart, beseka, unesese i ban standart...😀

Спонсорирани публикации