Рецептата Dnes: Печени гъби с пармезан и моцарела

Вкус и ухание, които галят сетивата
8 яну 2018 08:00, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Печени гъби с пармезан и моцарела
Снимка: Youtube

Продукти:

10-12 големи печурки
1 топка моцарела
зехтин
2 филии бял хляб за направата на хлебни трохи
няколко стръка магданоз
скилидка чесън
50 г пармезан
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Почистете гъбите от пънчетата и ги овкусете с малко сол, черен пипер и зехтин. Сложете ги да се запекат за 10 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. След като са готови, извадете ги от фурната да се охладят за 10-15 минути.
 
След това във всяка гъба поставете по едно колелце моцарела, а върху нея сложете от комбинираните заедно хлебни трохи, магданоз, няколко капки зехтин и чесън (всичко смелете предварително в кухненски блендер). Запечете гъбите докато моцарелата се разтопи и хванат златиста коричка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ПАРМЕЗАНА- пармезана, пармезана.......

Спонсорирани публикации