Представяме вина от нетрадиционни сортове по време на европредседателството

New Bloom Winery разкрива модерното лице на българското винарство
Обновена: 15 яну 2018 18:28 | 12 яну 2018 14:29,
Представяме вина от нетрадиционни сортове по време на европредседателството

Модерни български вина от уникални за страната ни сортове – на това заложи протоколът по време на коктейла след официалното откриване на българското председателство на ЕС в четвъртък вечерта. Близо 400 високопоставени гости и членове на европейските институции присъстваха на събитието, заедно с родни политици, дипломати и мениджъри. Един от подбраните брандове бяха най-новите червени вина на New Bloom Winery (избата се намира в Съединение, Пловдивско). Те са от немския сорт Дорнфелдер. New Bloom Winery са единствените, които го отглеждат в България.

Според енолозите на родния производител именно тероарът на Тракийската низина, където са лозята им, дава възможност за създаването на уникални български вина, които по нищо не отстъпват на световните тенденции.

Периодът на гроздобера също е от изключителна важност, конкретно за Дорнфледер, защото само няколко дни забавяне може да коства цялата реколта. Гроздето се бере на ръка и се транспортира в отделни касетки до избата, която е само на 6 км от лозовия масив.

Бутилка българско вино е чудесна реклама и спомен, който всеки чужденец може да отнесе от страната ви, коментираха еврогостите по време на приема
Българското винопроизводство преживява истински Ренесанс и родните изби се поставят редом до едни от най-известните френски, италиански, испански производители. Достойна конкуренция сме и на Новия свят. А това в голяма степен се дължи както на професионализма на винарите и техните усилия, така и на добрите климатични условия, които имаме в България, коментираха от New Bloom Winery

Представяме вина от нетрадиционни сортове по време на европредседателството

Серията им New Bloom се появи тази пролет със заявката за атрактивни вина в стил Нов Свят с модерна визия. Едноименната марка включва още едно червено вино от чист Регент, едно бяло вино – купаж между Совиньон блан и Шардоне и розе – купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Серията може да се открие основно в специализираните винени магазини на цени около 14-15 лв.

В края на миналата година тя бе определена за най-добрата българска изба. А Тракийската низина за втората най-добра винена дестинация в света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации