Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница

Цените там обаче са на една трета от тези от френския град, пише "Дейли Мейл"
14 яну 2018 11:43, Красимир Ангелов
102
Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница
Снимка: Булфото

В свят, в който всеки град се определя като "Северна Венеция" или "Южен Париж", Варна може да се назове "Нова Ривиера". Това отбелязва британското издание "Дейли Мейл" в специална статия, посветена на морската ни столица.

"Варна? Намира се в България и е третият по големина град в страната, част от бившия източен блок, както и най-голям морски курорт", пише изданието и отбелязва, че градът е бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но сега иска да отвори себе си и за британските посетители с нова самолетна линия.

"Варна е слънчева като Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3 от тези във френския град", пише в материала. Но подчертава и една съществена разлика – във Варна няма яхти.

В материала се чете още, че "има два града Варна". Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали – варненските плажове и най-вече курорта Златни пясъци.

Авторите на материала посочват, че са избрали да отседнат в Златни пясъци - най-големият и най-известен курорт край Варна. "Това е село на брега на морето, построено през 50-те години от комунистическия режим на България, за да донесе на страната чуждестранна валута. Но сега хотелите са елегантни и модерни, с фокус върху семейството", пише авторитетното издание.

"Това е най-стойностната плажна почивка, която открих в Европа", отбелязва авторът на материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
6
 
! Отговори
браво преди 6 години
Ами хубава си е Варна. Харесало им на туристите, браво. Пък че нашенеца обича да е винаги контра и да плюе наред всички си знаем, та злобните коментари на комплексарите трудно могат да впечатлят някого.
94
5
 
2
 
! Отговори
кон фъстъци яде ли? преди 6 години
Съмнява ме в Ница да има Фекалии
93
4
 
8
 
! Отговори
Ма преди 6 години
Ай стига с тая комплексарщина. Варна била като Ница казАл некъф *** и ся дръжките ще се изпотрепят от припадъци. При толкова безплатно плюскане и къркане що да ги пофалиш тия будали дето ти плащат сметките, помислил си охлюва преди да повърне.
92
5
 
11
 
! Отговори
чърчил-фърчил преди 6 години
До Анонимен "Тук има други неща, които на запад нямат.- евтин алкохол-евтини ***-лош сервис и *** аборигени са *** на англичани
91
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ! Само позитивизъм към България. Колелото се завъртя този път в хубава страна за нас. Варна найстина е град с много дух и енергия. Да има какво да се желае , но е НАШ български! Не е нужно да тъпчете нашотоо..На хората им харесва. Не всички търсят само лукса . Тук има други неща, които на запад нямат.
90
12
 
13
 
! Отговори
Parisien преди 6 години
Тези англичани явно са виждали Ница само на снимка за да правят такива сравнения.Варна и Ница нямат нищо общо.Ница е много по голям и хубав град.Коренно различни!
89
3
 
17
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Варна -ябълката на раздора.Ама е хубава.
88
7
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Повечето от коментиращите са виждали Ница само на снимка. Отидете и вижте- пълно е с араби и всякякви африкански емигранти. Не гледайте само хубавото, вижте и мръсотията, просяците и каменистите плажове . Когато човек попътува и поживее на други места, тигава може да сравнява.
87
2
 
10
 
! Отговори
Мария преди 6 години
РАЗЛИ КАТА Е САМО В НУЛИТЕ НА БАНКНОТИТЕ.
86
3
 
11
 
! Отговори
До Във Варна преди 6 години
А ти откъде да знаеш, че във Флорида , на красивите бели плажове тръбите не скрити даже в храсталаци. Излизат от къщите и право във водата , съвсем видими са, ... И бълват същите неща .
85
7
 
13
 
! Отговори
във Варна преди 6 години
Де да знаеше британският турист,че в гъсталака до крайбрежната алея се извисяват огромни тръби и бълват познайте какво в морето..
84
2
 
22
 
! Отговори
Варненец преди 6 години
Разсипаха хубавия град:(
83
3
 
3
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
I tiq deto sa pisali sa nekvi plateni trolove .!.
82
16
 
18
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Варна да сравняваш с Ница е все едно да сравняваш старият бг телевизор В Търново с Панасоник или Сони . Варна няма нищо общо с Ница ,единственето превъзсходство на Варна спрямо Ница , е че е по-евтина . Този сигурно нашите са го напили една-две вечери и са му осигурили "екскорт -лукс" и той трябва да се отблагодарява ............ .
81
7
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
до 81Колкото е шумно в бетонното гето Слънчев бряг,толкова е тихо в Стария Несебър през Лятото.
80
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варненските курорти имат нужда от ремонт и добри алеи,пътища.Ако бяха подравнили зад плажа местата,щеше да е много по-удобно за туристите,но като изклучим нуждата от ремонт,това е място където се сливат морето и планината и е идеален за отдих.Разбира се,Слънчев бряг ги задмина и с позитиви и с негативи - презастроено,шумно,недостатъчно място и парковете изчезнаха,но от друга страна има повече разнообразие,развлечения,стари атрактивни селища като Несебър,Созопол.
79
15
 
23
 
! Отговори
Ко? Нье! преди 6 години
Варна може и да е прекрасно място като географски дадености, но духът на един град се създава от обитаващите го. Варна е най-еснафският град в България. Не си представям как "кокащите" местни гагаузи могат да създадат дори бледо подобие на Ница.
78
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтин алкохол и евтин секс - това привлича английските хулигани в България.
77
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците да се гледат дъртата умираща кралица и разпадащата им се империя.Освен това се махнаха от ЕС, така че да не коментират България и БГ-курорти.Знаем че идват в България само да се наливат с алкохол английските наркомани и алкохолици, и за евтин секс.
76
18
 
10
 
! Отговори
софиянци преди 6 години
До БГ ... не сме мазохисти да се къпем до отходните тръби и да плуват кафяви торти около нас