Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница

Цените там обаче са на една трета от тези от френския град, пише "Дейли Мейл"
14 яну 2018 11:43, Красимир Ангелов
102
Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница
Снимка: Булфото

В свят, в който всеки град се определя като "Северна Венеция" или "Южен Париж", Варна може да се назове "Нова Ривиера". Това отбелязва британското издание "Дейли Мейл" в специална статия, посветена на морската ни столица.

"Варна? Намира се в България и е третият по големина град в страната, част от бившия източен блок, както и най-голям морски курорт", пише изданието и отбелязва, че градът е бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но сега иска да отвори себе си и за британските посетители с нова самолетна линия.

"Варна е слънчева като Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3 от тези във френския град", пише в материала. Но подчертава и една съществена разлика – във Варна няма яхти.

В материала се чете още, че "има два града Варна". Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали – варненските плажове и най-вече курорта Златни пясъци.

Авторите на материала посочват, че са избрали да отседнат в Златни пясъци - най-големият и най-известен курорт край Варна. "Това е село на брега на морето, построено през 50-те години от комунистическия режим на България, за да донесе на страната чуждестранна валута. Но сега хотелите са елегантни и модерни, с фокус върху семейството", пише авторитетното издание.

"Това е най-стойностната плажна почивка, която открих в Европа", отбелязва авторът на материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
16
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Те "софиянци" защо ходят в Гърция и Турция защото пред комшиите не е престижно да кажеш че си ходил нашето черноморие
74
7
 
11
 
! Отговори
Koko преди 6 години
"Най-стойностната плажна почивка" или "най-изгодната". Питам защото има разлика,освен може би за преводачите на тази статия.
73
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особрно евтиния алкохол у нас.Знам че това ги привлича.Да се напият кат ***,социално слабитеи безработни англичани.
72
17
 
18
 
! Отговори
ss преди 6 години
през 1998 Варна беше хубав град ! 2017 година----> същия ! никакво развитие, горе доло 20години от последното ми гостуване в един от най-красивите градове на България са го превърнали в дупка. Преди Бургас неможеше да стъпне на малкия пръст на Варна сега Варна срещу Бургас да бяга неможе да го стигне. Нз защо но бе жалко !
71
6
 
13
 
! Отговори
vladimir преди 6 години
До до 52така е в Сочи е много красиво България трябва да налее пари във инженерството да се поддържат плажове пътища и куп неща и ставаме номер 1 такива плажове дето имаме никъде по черно море няма освен на нашите територии! и не се карайте не е важно кой е прав а кое е правилно!
70
13
 
9
 
! Отговори
Тиквун Велики преди 6 години
Тая статия платих да излезе в понеделник при откриването на прецедателството защото чак сега я превеждате !!!!
69
6
 
5
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Стига сте внушавали натрапчиво за столици за това или онова!
68
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен Сидеров-президент!
67
14
 
25
 
! Отговори
бай х преди 6 години
Варна цените са на 1/3 от тези във Ница , но и качеството на услугите и храната е на 1/3 от Ница
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kolko biaha piani?
65
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишете бе византиици или ви узряват кратуните какъв беше Толбухин а сега какъв е Добрич само малък пример обувен завод Добрич месокомбинат Родопа маслоектакционен завод Калиакра и цялото производство на селскостопанска продукция Шумен добре че не Ви обръща внимание но и това време ще дойде и тогава ще си ядете чайките за другото ще плащате
64
9
 
20
 
! Отговори
Joko преди 6 години
"Британци сравниха морската ни столица с Ница" Уточнете,че става въпрос за селянията от острова ! Колкото до Ница, чийто "плаж" е насипан чакъл, значи, че цитираните Бритнците НОКОГА не са ходили там.
63
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само цените са 1/3 от тези в Ница. Толкова е дълъг и сезона.
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За област БЯС какво да кажа сучат *** от Ямбол иСливен и видите ли добър град за живеене смяххх
61
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка Тракия баща гебеджа без Добруджа живи да ги оплачеш във Варна освен лентяи НИЩО не се въди трябва да се учат да РАБОТЯТ да лежат на една добруджа няма да стане в Германия затова имат щото работят
60
13
 
24
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 6 години
ВАРНА...ВАРНА....ЗА БУРГАС НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА.....БУРГАС....БЪЛГАРСКИЯ САН ФРАНЦИСКО И НАЙ-РОМАНТИЧНИЯ ГРАД....А ПРЕЗ ЛЯТОТО ВСЯКА ВТОРА КОЛА Е С ПЛОВДИВСКА И СОФИЙСКА РЕГИСТРАЦИЯ....ТАКА,ЧЕ ХУБОВО СИ Е НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ....ПЪК ВСЕКИ ДА СИ КОМЕНТИРА КАКВОТО СИ ЩЕ....ВСИЧКО ДАЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ....😅😄😃
59
9
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 51Не те знам в кое село живееш но от Варна и комплексите наоколо не се излива и кофа фекална вода.Проблема със замърсяването на ЧМ е поради факта че е затворен басейн с малки възможности за самопречистване.Соленоста на водата е много по ниска отколкото в СО което води до други видове микроорганизми.....
58
14
 
9
 
! Отговори
До Днес преди 6 години
Абе, амбриажи, каква е тази цензура, кохато се пише срещу троловетв и Рашъ? Май и вие се храните с едни и същи смрадливи рубли. Идете в сочи и хантимансийск да си ги харчите.
57
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махайте се, отивайте в Крим!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55Палячо Просия вече си купи Ница!

Спонсорирани публикации