Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница

Цените там обаче са на една трета от тези от френския град, пише "Дейли Мейл"
14 яну 2018 11:43, Красимир Ангелов
102
Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница
Снимка: Булфото

В свят, в който всеки град се определя като "Северна Венеция" или "Южен Париж", Варна може да се назове "Нова Ривиера". Това отбелязва британското издание "Дейли Мейл" в специална статия, посветена на морската ни столица.

"Варна? Намира се в България и е третият по големина град в страната, част от бившия източен блок, както и най-голям морски курорт", пише изданието и отбелязва, че градът е бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но сега иска да отвори себе си и за британските посетители с нова самолетна линия.

"Варна е слънчева като Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3 от тези във френския град", пише в материала. Но подчертава и една съществена разлика – във Варна няма яхти.

В материала се чете още, че "има два града Варна". Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали – варненските плажове и най-вече курорта Златни пясъци.

Авторите на материала посочват, че са избрали да отседнат в Златни пясъци - най-големият и най-известен курорт край Варна. "Това е село на брега на морето, построено през 50-те години от комунистическия режим на България, за да донесе на страната чуждестранна валута. Но сега хотелите са елегантни и модерни, с фокус върху семейството", пише авторитетното издание.

"Това е най-стойностната плажна почивка, която открих в Европа", отбелязва авторът на материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
...Така че, Ница не само не прилича на Варна и на останалото ни черноморие, а и никога няма да ги стигне.
34
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Златните плажът и водата са супер, всеки който твърди обратното значи никога не е стъпвал там.
33
12
 
15
 
! Отговори
Гагауз преди 6 години
Теа бретанци не моат изтрезнеят га додат по нашенското черноморие, затуй Ници и Венеции видат тука ...
32
7
 
44
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Плажовете на Ница? Че там такова нещо няма. Както и по цялата френска Ривиера. Има камънак. Но са верни 2 неща - скъпо е и е презастроено. Няма място къде един к.ен.еф да построиш. От Сен Тропне до границата с Италия си мислиш, че си в едно населено място. Добре че има табели, казващи къде свършва едното и започва другото. Българските плажове, дори и занемарените са с класи над тия по Ривиерата. Да не говорим, че там места като Камен бряг, Силистар, Синеморец и прочее, няма и няма и няма да има.
31
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tипична, платена статия.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много красиви места покрай и в града,но много се комерсиализира всичко.А заради постоянно идващите румънци,Калиакра и Балчик особенно,много вдигнаха цените,а прословутата Мидена ферма съвсем-8 лв пържени картофи
29
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои британци?Тези, дето идват в тази гнила държава само за cheap vodka & cheap sluts?
28
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали в Ница от морето излизат омазани от помия, мазут, фекалии, урина... Излизащи от морето във Варна просто миришат на тоалетна.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия статии се пускат организирано. и за Банско били ниски цените, видите ли, сега и морето били ниски, дай да ги направиме в евра като в Ница, щото тука си даваме труда едва ли не за жълти стотинки(това от другарите хотелиери). Дружно в хор тази песен.
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко да е по евтино от Ница ако прибавим цена за шезлонги и чадъри и цените са изравнени но англичаните идват на алкохолен туризъм и не ползват шезлонги и чадъри !
25
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да съм луд да ходя на плаж в турция заобиколен от рошави миризливи талибани.
24
6
 
29
 
! Отговори
Край преди 6 години
Северното Черноморие е страхотно - бях тази година на голфкомлекс след Балчик - супер добри цени, страхотна природа, МАЛКО БЪЛГАРИ. Единствения проблем е че е далече от София на 6-7 часа път. и краткия сезон.
23
21
 
3
 
! Отговори
:) преди 6 години
"не за казвам Хасан, казвам се поп Кръстьо, аи вкарай на втора и потегляй сега, потомство на продажно племе... "Разкрих ли те бе примитивно турско ***.хаххахаха, какво си разрул бре кръстьо младши, това, че сте повинция на султаната ли :)
22
6
 
29
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
в Ница плажовете са камънак и то не дребни а бая си големи
21
4
 
60
 
! Отговори
Така ли? преди 6 години
До Анонимен 9Ако един плаж с възможно най-едрия чакъл наричаш най-хубав в света! Нашите плажове в Златни пясъци, Албена, Несебър, Созопол,Слънчев бряг, Китен, Приморско, Равда са прекрасни, но българинът не цени това което има и все мисли, че тревата в двора на съседа е по-зелена!
20
43
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варна е грозна миризлива дупка.
19
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"не за казвам Хасан, казвам се поп Кръстьо, аи вкарай на втора и потегляй сега, потомство на продажно племе... "Разкрих ли те бе примитивно турско ***.
18
19
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варна си е Варна. Най-красивият и приятен град за живеене за мен. Невероятна морска градина. Не съм от района,но винаги като ходя изкарвам невероятно.
17
23
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
не за казвам Хасан, казвам се поп Кръстьо, аи вкарай на втора и потегляй сега, потомство на продажно племе...
16
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Който иска да почива в БГ, миналата година пробвах в Гърция, страхотни плажове и вода, но хотели и обслужване не са толкова добри, както в Турция, затова си напрсвих резервация за Анталия..."Добре, Хасане, а сега обиколи и другите сайтове да направиш реклама на родните си плажове.

Спонсорирани публикации