Различни, лекомислени, оригинални – поколението "Z"

Какви са особеностите на родените след 1995 година?
20 яну 2018 19:45, Екип на Tialoto.bg
35
Различни, лекомислени, оригинални – поколението "Z"
Източник: pexels.com

Те са родени след 1995 г. Едно различно поколение, което има съвсем различна представа за живота от по-възрастните. За тях са изписани клишета, че не стават от компютъра, непрекъснато цъкат на смартфоните. В същото време не четат. Дигитални деца, които не се подчиняват на правила.

Истината е, че дори експертите срещат трудности да ги вкарат в рамки. Но какво трябва да знаем за поколението Z?

Те са оригинални

Независимостта и безпристрастността на младите хора доведе до факта, че е трудно да се оцени това поколение. Всички те са оригинални, поради което дори и в рамките на една възрастова група е необходимо да се отделят още няколко.

Изпитват трудности да създават приятелства

Хората, израснали в мрежата, по-трудно комуникират офлайн. Ефектът се засилва от непрекъснато гледане на видео блогове в Youtube – смятат, че са приятели с блогъра, защото го гледат всеки ден. А той дори не подозира за съществуването му. Психолозите имат термин за подобна връзка – парасоциални отношения. Подобна еднопосочна комуникация може да стигне твърде далеч и то не в добра светлина. Поколенията Милениум и Х все още имат опит в социализацията в реалния живот, разделят приятелите онлайн и офлайн. В рисковата група остава само генерацията Z.

Те са лекомислени

Това лесно се доказва от отношението им към работата. Те не спорят, избягват конфликтите и ако нещо не им е удобно в работния процес или не им харесва – стават и тръгват. Техният подход е истински бич за работодателите.

Другите особености на поколението Z четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: поколението Z
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко поколение с времето си. Старите в младоста си са живяли по един начин сегашните млади подруг- Всичко тече всичко се променя. Лошото е че не се променя към добро а към по лошо. Но пък в очите на младите това лошо което го виждат възрастните за тях е добро щото немогат да направят сравнение от предишни времена.
10
3
 
22
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
това ще е последното бяло поколение и като такова нормално, вече не са представители на Европейската култура, на Европейският научен и текнически прогрес, те са просто поколението на залеза на една велика цивилизация, която скоро няма да я има!
9
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки загубеняк на 50 години който нищо не е постигнал в живота и само стои под юргана с дебелата си жена, назидава младите как за нищо не ставали защото той бил ходил 2 години в казарма по тошово време. Пийте си мастиката на пейката пред блока, младите на около 30 са много по-умни и възпитани от вас.
8
0
 
17
 
! Отговори
40+ преди 6 години
А те просто са млади и имат право на избор :) То и ние се деляхме на отворени и зубъри. Всяко нещо с времето си. Адекватен анализ може да се направи след поне 20 години.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са особеностите? Отдалече миришат на *** и всеки щогоде здравомислещ си плюе в пазвата и бега надалече като ги види. НЕГОДНИ за хора ,НЕГОДНИ за нищо. Така наричинети им родители нарамо да си ги носят.И ще си ги. Докат са живи. После-ще пасат трева или ще просят с мобифон в ръка.Но да паднат дотам да свършат работа за 2 стотинки нема да се прежалат тия *** и кифли.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Samo kazarmata shte gi opravi.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА всъщност се оказаха просто нагли изпуснати мързеливи затъпели от амфети и порно от 5ти клас *** дето за *** не стават! Работодателите не ги искали да ги назначават. И що така тия лоши работодатели? Що не искат да си вземат таралеж в гащите? Дано си получат заслуженото тия *** рано или късно!!!
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това което искате да кажете е че не искат да работят на минимална и бягат на запад и не можете да ги спрете затова ви са кисели...
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти 1, като си ходил, какво спечели? Казармата на мен ми намали коефициента на интелигентност. И загубих две години, макар, че ги смятат за трудов стаж при пенсиониране.
2
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер са си. И за нас говориха дъртите преди , че с тея компютри за нищо не сме ставали . Сега вземаме по 2к заплати. След 20 години светът ще е още по дигитален и трябва да са готови за това. Тея лафове за казармата ги знаеме ...толкова сте големи ама на думи ... компютъра , неможее да си пуснете.
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са ходили в казарма

Спонсорирани публикации