Доказано: Египетските пирамиди са построени от хора

При строежа на Хеопсовата пирамида са допуснати грешки
27 яну 2018 13:26, Елка Василева
67
Доказано: Египетските пирамиди са построени от хора
Снимка: архив, Reuters

Учени от изследователската фондация "Глен Даш" със седалище в САЩ установиха, че при построяването на Хеопсовата пирамида в Гиза са допуснати грешки, заради които основата й не е идеален квадрат, съобщи Лента, като цитира СайънсАлърт.

Учените са на мнение, че макар древните египтяни да са имали големи инженерни способности, са се объркали и затова построеното от тях съоръжение не е с еднакви страни.

Въпреки че има научни доказателства, че пирамидите са построени от древните египтяни, съществуват и алтернативни версии. Те гласят, че тези съоръжения са построени с помощта на технологии, които са достъпни единствено за развити цивилизации. Следователно идеалната геометрия на пирамидите е знак за дейността на извънземни.

При опитите си да реконструират външния вид на пирамидите в Гиза, какъвто е бил преди 4500 години, учените открили дефекти. След като били издигнати, пирамидите били облицовани с варовик. През 1168 г. този материал бил използван за построяване на нови домове, след като Кайро бил опожарен от арабите.

Били открити 84 "точки", които съответствали на краищата на облицованата пирамида. Те били подложени на регресионен анализ, за да може учените да изчислят дължината на всяка страна на съоръжението. Оказало се, че западната страна е с около 14 сантиметра по-дълга от източната.

По думите на учените получените данни показват, че древните египтяни са били превъзходни строители и са можели да строят пирамиди, но са допускали грешки.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирамидите са построени от анунаките. Точка!
37
1
 
4
 
! Отговори
Безразум преди 6 години
Който чака завръщането на извънземните не е късно да се влезе в ролята на *** за отвръщане на удара :)
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статията разбрахме, че според учените извънземните не допускат грешки. Не е доказано, че извънземни има, както и не се знае дали извънземните допускат грешки, но карай, нАука да има.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да станете третополови и да обърнете резбaта. така е по изисквания на европейската комисия и физкултурника с яйцевидната тиквa - Цвинокио. Е вижте мамата на нацията колко добре се справя.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите пирамиди кой ги стои.Нашите хора разбира се .не са извън земните.И после фараона въс с парите на баламите
33
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14!см! На мен толкова ми е денивелацията на едната стена в кородора. Еб..хт.и или ония са били мноооого добри, или днешните строители си нямата на идея какво правят
32
3
 
3
 
! Отговори
Вяра преди 6 години
Добро утро! ...сега остава всеки да си отговори защо на Господ Му е било необходимо да потопи във вода доста над най-високите планински върхове по времето на Ной....за вярващите в извънземни го казвам.
31
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ . Построих пирамидите.Сега строя магистралите.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо им е било да строят нещо,което е сложно и изключително трудно за изпълнение технически?На мен ми приличат на резервоари за вода.Може би на студено и храна са запазвали вътре.
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо навсякъде има пирамиди? Защото това е най-простата форма на сграда, която като я построиш, не пада.
28
9
 
7
 
! Отговори
Вяра преди 6 години
До lelkaИнтересно е да се знае, че на всичките ви въпроси отговор и истината могат да се научат от Библията...там са описани хора високи колкото кедър и разум по голям от днешния...включително и технологично...който напълно отрича теорията на Дарвин, че сме маймуни и като казва Цар Соломон в нея..."НИЩО НОВО ПОД СЪНЦЕТО".
27
3
 
22
 
! Отговори
шматка преди 6 години
ЗоЛелке построили са ги такива огромни защото са имали о.ткачени фараони които са се мислели за богове.Чаушеско изнасили цяла Румъния за да си построи огромен палат.В повечето случай диктатурите водят до такива изблици на лудост.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно,построени са от камилите!
25
4
 
22
 
! Отговори
lelka преди 6 години
Всъщност, големият въпрос е ЗАЩО са построени пирамидите, след това вече как и кога.Защо им е било да строят нещо,което е сложно и изключително трудно за изпълнение технически? А самото знание за това как да се построят, то от къде идва? Още по-интересно, кой в ония далечни времена е научил древните хора как се строи такъв обект?
24
1
 
18
 
! Отговори
Едва ли преди 6 години
Робърт Бювал нарича в книгите си тази им "грешка" умишлена, поради познанието им за завъртането на небето, поради прецесията, т.е. строителите умишлено са завъртели целия строеж на Великата пирамида с няколко сантиметра.
23
1
 
31
 
! Отговори
Y. Yordanoff преди 6 години
При положение, че едната и страна е дълга 230 метра и е построена преди 3000 години, мисля грешката от 14 см за несериозна. Надявам се учените, да не са похарчили огромен ресурс за откриването на на тази грешка. Мисля, че има по сериозни неща на които могат да наблегнат в откритията си.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д нешната наука открила чак сега че преди хиляди години май имат грешкаДнешната май е смешната наука.Сега дето завършват мозъците да направят нещо такова.
21
1
 
25
 
! Отговори
E па преди 6 години
Ората строили цивилизации, дошъл Чаршаф и разрушил съграденото! Така било така е и сега. Па иначе кръстоносците са виновни. За Парапитека оправията е една и тя не е интеграция.
20
4
 
20
 
! Отговори
НИЩО НОВО преди 6 години
Хората строят, а американците събарят и рушат в Близкия изток.
19
2
 
26
 
! Отговори
Л.Иванова преди 6 години
И идея си нямате как стана всичко

Спонсорирани публикации