Искате ли детето ви да прави йога с вас?

Приобщете го лесно с една любима на децата поза
27 яну 2018 10:56, Антон Асенов
8
Искате ли детето ви да прави йога с вас?
Източник: Reuters

Децата обожават йога, защото се чувстват свободни, докато я практикуват. Имитирайки животни или образи, те усещат телата си мобилни, а въображението - безкрайно. След всяко йога занимание децата стават по-уверени, емоционално независими, не се страхуват да плачат или да се смеят, да питат или да поискат нещо. Йога се справя с негативното настроение не само при възрастните, но и при децата. Те натрупват напрежение през деня, което често е невидим фактор за техните родители и учители. 

Не си представяйте, че децата седят един час в лотос и пеят мантри със затворени очи. Те обичат трудните пози, тъй като са предизвикателство не само за физиката им, но и за тяхното равновесие и координация. Стойка на ръце или поза Гарван в превод от санскрит - Какасана са едни от любимите асани за по-големите малчугани. Трудни за изпълнение и присъстващи в практиките за напреднали, те развиват силата на волята. В поза Гарван се укрепва мускулатурата на тялото и се развива висока концентрация и баланс.
 

8
Още по темата: йогадецаупражения
Още от Гладен гид
Рецептата Dnes: Лимонов сладкиш
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 седмици
Не,йогата е вредна.
7
2
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 4 седмици
Пак кандидат джендърите се опитват да прокарат чужди вероучения и да напълнят главите на децата ни със сатанински науки.
6
2
 
3
 
! Отговори
БУДИСТ преди 4 седмици
ИНДИЙСКИТЕ РЕЛИГИИ СА ПЪРВИТЕ И НАЙ-ИСТИНСКИТЕ РЕЛИГИИ!!!! ИСТИНСКИТЕ РЕЛИГИИ НА БЕЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА!!!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
БУДИСТ преди 4 седмици
ДО 3:ТИ СИ ЕЗИЧЕСКИ ДЕМОН............ ЙОГАТА ИДВА ОТ ХИНДУИЗМА И ТОВА Е ПЪРВАТА РЕЛИГИЯ В СВЕТА(ОТ ГОЛЕМИТЕ)
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ходих веднъж. За мен това е простотия. 7 лева за час . Упражнения от детската градина. Дишай, издишай. Блябля . По-добре да карам колело, отколкото да пълня джоба на нпкакви физкултурници.
3
7
 
5
 
! Отговори
НЕ НЕ НЕ преди 4 седмици
Йогата е езическа сатанинска религиозна система. Тя не е спорт а упражненията са обръщане и молитва към съответния бяс - демон - или езически "бог" Тя не е безопасна и затъналия в йога погубва живота и душата си вечно
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Занимавам се с бокс от години. Предпочитам активен спорт. Йогата е за мързеливите. Това четох някъде, какво казва един йога, че е мързелив, поради което станал йога. Може кога един път на седмица за релакс и огъвкавяване на ставите. Анаеробно трябва, да има горене. Фитнеса е форма без въздух, бързина, издръжливост.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не, искаме да прави джендър с вас!