Рецептата Dnes: Пуешки стекове с джинджифилов сос

Цвърчащи и примамливи
31 яну 2018 08:28, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пуешки стекове с джинджифилов сос
Снимка: Youtube

Продукти:

4 броя пуешки гърди (около 300 г)
2 супени лъжици царевично брашно
1 супена лъжица олио
3 портокала, 2 изцедени и 1 обелен и нарязан на кубчета
1 супена лъжица настърган джинджифил
1 супена лъжица мед
1 грейпфрут, обелен и нарязан на кубчета
1 супена лъжица нарязан на ситно пресен лук
 
Приготвяне:
 
Поръсете едната супена лъжица царевично брашно в чиния. Оваляйте в нея всяка от пуешките гърди, така че да полепне добре. Загрейте мазнината на силен котлон и запържете от всяка страна до покафеняване. Свалете от огъня.
 
Направете сос грейви като към мазнината добавите още малко олио, портокаловия сок, джинджифила и меда. След като сосът започне да къкри и да се редуцира, добавете другата супена лъжица царевично брашно. Разбърквайте през цялото време, добавете и 1 супена лъжица студена вода. Бъркайте, докато сосът започне да се сгъстява. Овкусете с малко сол и черен пипер по желание. Добавете и пресния лук.
 
Върнете пуешките стекове обратно в тигана. Към тях добавете парченцата плодове и соса. Нека вкусовете се смесят. По желание можете да капнете няколко капки соев сос преди да свалите от котлона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 години
Искам "авторката" на рецептата да предостави видео материал как с една лъжица брашно успява да оваля 4 броя пуешки гърди!

Спонсорирани публикации