Рецептата Dnes: Кекс с царевично брашно и риган

Солен кейк, подходящ за безглутенова диета
9 фев 2018 08:20, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Кекс с царевично брашно и риган
Снимка: личен архив

Продукти:

2-3 яйца според големината
1 кофичка кисело мляко
1 лъжичка сода
60 мл олио
2-3 чаши царевично брашно
сол
риган
 
Приготвяне:
 
Разбиват се яйцата, добавят се млякото (с предварително разтворената сода в него) и олиото, брашното смесено със солта и ригана, като брашното се добавя постепенно, докато се разбърква сместа. Трябва да се получи кексово тесто. Изсипва се в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс, може и в терин или обикновена тава. Пече се за 40-45 мин на около 180 градуса в предварително загрята фурна. Става и за закуска, както и вместо хляб за тези, които са на безглутенова диета.

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 8 месеца
...но всичко е точно! Защото снощи правих Кекс!

Спонсорирани публикации