Учени: Осъществяваме контакт с извънземни до 2100 г.

Те обаче може да са много опасни за човечеството
28 фев 2018 13:30, Елка Василева
69
Учени: Осъществяваме контакт с извънземни до 2100 г.
Снимка: архив, Reuters

Човечеството ще осъществи контакт с извънземни през този век, заяви физикът-теоретик и популяризатор на науката Мичио Каку, цитиран от изданието Science Alert.

Ученият направи прогнозата в Reddit по време на онлайн интервю от серията AMA (Ask Me Anything), отговаряйки на въпрос на потребител.

Според физика хората ще открият извънземна цивилизация към края на века, прослушвайки радиосигнали.

Ще бъде необходимо да се разкодира техният език, за да стане ясно към кой тип извънземни цивилизации се отнасят те. Общуването обаче ще бъде затруднено, тъй като „братята по разум“ ще живеят на най-малко десетки светлинни години от Земята.

Сет Шостак, старши астроном от проекта SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) също смята, че контакт с извънземни ще бъде осъществен през следващите 20 години чрез радиовълни.

В същото време физикът-теоретик Стивън Хокинг е на мнение, че извънземните представляват опасност за човечеството и хората трябва да игнорират посланията на извънземни цивилизации.

С него са съгласни астрономите Майкъл Хипке и Джон Лърнд, които смятат, че в посланието може да се съдържат вредоносни кодове или опасна дезинформация.

По скалата на Кардашев, предложена от съветския радиоастроном Николай Кардашев,  съществуват три категории разумни цивилизации във Вселената. В първата са цивилизации, използващи всички достъпни ресурси на планетата, във втората – тези, които получават енергия от родната звезда, и в третата – завоювали галактика, пише Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
По точно преди 6 години
Квантовата енергия и радио вълни рушат ли ядро на звезда.
48
0
 
0
 
! Отговори
Опааа преди 6 години
Дали ще открият нещо или не - не е най-важното . Основнат цел е че тия "звездобройци" НАМЕКВАТ, че трябва да получават солидни субсидии до 2100 за да могат да търсят извънземен живот , щото те лични средства не са съгласни да ползват. А и за заплатки трябва да има.... и за конференции..... и за командировъчни.... и после пенцийка като за заслужил търсач на извънземни ......Въобще...... имат нужда от време на време да пускат в медиите по някаква такава "сензация" за да не стоят гладни .
47
0
 
4
 
! Отговори
чокоро бокоро преди 6 години
ние може да желаем контакт с тех ам те ако ни нещат може да ни виждат и да си казват за кво са ни теа пустиняци дето прават войни мислат само за пари хранаа секс теглат ни една зелена слузеста майна и тва и си гледат техните интереси уджабааа
46
0
 
1
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Тези учени вече са установили контакт с населението на Планетата на Мари уаната!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По това време нито хора ще има нито някакви други форми на живот ще има по тая злощастна планета.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ВЯРНО НЯМА ИЗВЪНЗЕМНИ.САМО ЕДНА ГОЛЯМА КОНСПИРАЦИЯ.ТЕЗИ КОИТО ГО ПРАВЯТ РАЗПОЛАГАТ СЪС СУПЕР АПАРАТУРА. КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ СА ТИЯ БАЗИ.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние наричаме живот това, имаме сетива да възприемем и разберем. Подобни на нас може и да няма - шансът е 50/50 да/не. Прогнозите за видимите галактики във вселената и вероятността да има милиарди планети като нашата са безумни. Квантовата физика едва прохожда ,а вече опроверга всепризнати до преди 50 г. физични закони, а се осмеляваме да прогонозираме в космически мащаби сякаш знаем как действат физичните закони в далечните светове.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли поне една разумна причина напреднала извънземна цивилизация да се занимава с нас? Ние ще сме им интересни точно толкова, колкото са интересни мравките за нас. Верятно мравките ще са по-интересни за тях, а и не разрушават собствената си планета, за разлика от нас. И още нещо - динозаврите са изтребени, защото са станали интелигентни и прогресивно са изтребвали останалите видове. А нас каво ли ви чака?
41
0
 
7
 
! Отговори
Землянин преди 6 години
Те извънземните ще чакат до 2100 г.
40
3
 
5
 
! Отговори
Prometheus преди 6 години
По тая тема веднага се сещам за филма Прометей.Където създателите ни се бяха запътили да ни изтребят.Жалко че продължението на Ридли Скот мина в руслото на Алиен,а не направи някакъв нов шедьовър по темата.А тоя учен как може да докаже, че до 2100та ще влезем в контакт.Според мен,няма как в тази безкрайна вселена,да няма други планети на които да има форма на живот.
39
0
 
3
 
! Отговори
алекс преди 6 години
До АнонименТова е най-смешното нещо, което видях днес :D :D :D
38
3
 
3
 
! Отговори
анон преди 6 години
и след 1000 години нищо няма да откриете, мишки
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще видиме.
36
1
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Да най-вероятно ще установим контакт в следващите 50-100 години с извънземен живот но този контакт в никакъв случай няма да е това което си представяте в момента.Най -вероятно ще открием някаква примитивна форма на живот ,микроорганизми които съществуват извън планетата земя. Аз лично не вярвам че в следващите 1000 години ще установим контакт с живот напреднал поне колкото нас.
35
0
 
14
 
! Отговори
Nema преди 6 години
Няма какво да се притесняваме. Пускаме им Боко на извънземните, и той ще им разкаже играта. Споко...
34
1
 
0
 
! Отговори
seira преди 6 години
До А ся де..... 24:СПОРЕД К. МАРКС ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВА!А, ЗА ТЕЗИ "УЖ КОМУНИСТИ", ПРОСТО БЕШЕ ПО-УДОБНО НЕЩО, КОЕТО ПО НАУЧЕН ПЪТ НЕ Е ДОКАЗАНО, ЧЕ СЪЩЕСТВУВА, ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩО!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
ЧЕПаев преди 6 години
Бойко е от третия тип, (ама само той си го знае).
32
0
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО удобна година за такава "прогноза" . До тогава НИКОЙ няма да си спомня за нея а умника направил прогнозата както и всички чели за нея ще са вече покойници . Така че, това са напълно безполезни празни приказки . Но пък сега самата идея на "предсказанието" е привлекателна тема и поле за изява на всякакви откачалки с развинтено въображение .
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32,според мен да прахосваш ресурси и да търсиш извънземен контакт е глупаво.земята не е планета, и ние не летим в космоса.земята е измерение.също така, не сме произлезли от маймуните,а въпросните извънземни са описани от всички древни религии, като демони от друго измерение, а не като същества от други планети. ако сте прочели някъде последното, то това са фалшифицирани от йезуитите и масоните древни материали, пуснати в обръщение да създават заблуда.
30
4
 
13
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.5 Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя? 6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.Йоан 14 глава

Спонсорирани публикации