Деси Слава на 39 години и Азис на 40: Фуриите на попфолка

Ето какво не знаете за двамата певци, родени на една дата
Обновена: 7 мар 2018 07:11 | 7 мар 2018 07:09, Екип на Dnes.bg
7

Снимка: Булфото

На днешния 7 март рожденици са едни от най-големите попфолк звезди у нас - Деси Слава и Азис. Родените на една дата певци започват от рано своята кариера и имат издадени множество албуми.

Деси Слава е родена в Раднево през 1979 г. в семейство на миньор и лаборантка. Детството й преминава на няколко различни места - в Гълъбово, Пет могили и Хисаря.

Първите й сценични изяви са на детски музикални конкурси, на които печели много награди. На един от тях я забелязва ръководителят на оркестър "Раднево".

Известната българска изпълнителка на фолклорни песни Вълкана Стоянова я напътства във фолклорната музика, но скоро Деси Слава решава да смени жанра, в който пее.

Едва на 18 години тя издава първия си албум, а днес е една от емблемите в българския попфолк с над 10 самостоятелни албума.

Деси Слава е племенница на популярната поп певица Мими Иванова и композитора Развигор Попов.

Наскоро певицата стана майка за втори път и дари боксьора Благой Найденов със син на име Борис.

Това е вторият син на фолкзвездата, тя има син Майки от връзката й с емигранта Михаил. Деси има един брак зад гърба си със сегашния съпруг на Галена - Галин, но двамата нямат наследник.

Азис или Васил Троянов Боянов е роден през 1978 година в Сливен. Той избира псевдонима си, вдъхновен от името на главния герой в турски филм.

Завършил е само пети клас. До 10-годишна възраст живее в София, на 13 години заминава за Германия. След завръщането му у нас той скандализира с външния си вид и става бързо една от най-обсъжданите личности.

Първата му голяма награда е през лятото на 1999 година, когато е избран за певец на годината на ромски фестивал в Стара Загора.

През лятото на 2001-а година Азис заминава за Италия, където е поканен да пее на концерт в Милано. В рекламата за концерта го анонсират като "Балканската Мадона".

Азис има 11 самостоятелни албума и участва в редица компилации. Днес, до-голяма степен отказал се от своя шокиращ външен вид, Азис остава един от най-добре платените звезди в попфолка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1 Прилошава ми като видя някъде написано "УжасТ". Що си мислиш, че е готино ?
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След още 1-2 като прехвърли 40 и ще започне да иска само изозаде.

Спонсорирани публикации