Рецептата Dnes: Бананов хляб без глутен

С фъстъчено масло и канела
20 мар 2018 08:21, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Бананов хляб без глутен
Снимка: pixabay

Продукти:

3 банана
3 яйца
300 г ориз
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
1 чаена лъжичка какао
150 г фъстъчено масло
канела
1 шепа орехи
1 ванилия
 
Приготвяне:
 
Накиснете ориза за една нощ във вода, за да омекне. След това го отцедете много добре. Смесете всички съставки за банановия хляб в блендер или купа за миксер без орехите и какаото. Разбъркайте. Най-добре сместа би се разбила, ако имате кухненски робот, защото е гъста и може да затрудни ръчния ви миксер.
 
Намажете правоъгълна форма за хляб с мазнина. Изсипете сместа в нея като си оставите малка част от нея, в която да разбъркате какаото и счуканите орехи. Излейте какаовата смес в останалата като разбъркате леко с лъжица, така че да се получат шарки след изпичането.
 
Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност.

2
Още от
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До А+

Е тя снимката изобщо не е на описаното в рецептата - да не би да виждаш какови шарки, получени след изпичането?
1
0
 
0
 
! Отговори
А+ преди 1 месец
А какъв е този орех -какъв сорт е ? Защо не ни инфрмиратЕ,като пишете нещо ,то го пишете добре.

Спонсорирани публикации