"Без будилник": Великденските приключения идат!

Гърция, Италия, Хърватия - изберете посоката на мечтаната ваканция
6

Дубровник. Снимка: flickr

Великден е близо, а с него и първата по-голяма почивка за тази година - цели четири дни! Зимата ни подложи на изпитания, но пролетта е пълна с обещания за слънце и зеленина, и какво по-добро време да напишем първа глава от ваканционния календар за 2018-а! Посоките избирате вие, но ви обещаваме - днешният "Без будилник" ще ви даде немалко съблазнителни идеи с Posoka.com.

Обичайно не само през лятото, но и за Великден "най-заподозряната" дестинация е съседна Гърция. Близостта й позволява при пътуване да се ползва собствен транспорт, а възможностите за разнообразна почивка просто валят - всички знаем например, че не се налага да избираме между море и планина.

И ако последното силно ви влече, Великден в Пиерия ще ви предложи не само изглед към Олимп, но и възможност да атакувате върховете й, защото е много близо.

Близо е и Дубровник - перлата на Адриатическо море. Ако искате вълнуваща разходка, може би това е вашето място, а по път е Котор - град, включен в листата на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

И понеже апетитът идва с яденето, понякога просто трябва да си позволим малко по-дълга ваканция, отколкото календарът предполага. Сан Ремо, Монако, Френската ривиера, Генуа - защо да се ограничавате до едно или две от възможните прекрасни места?

На път за Сан Ремо може да разгледате Милано - Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала, замъка Сфорца.

А какво да кажем за Сан Ремо  - един от най-привлекателните курорти в Италия, известен още като "града на фестивалите" заради многобройните културни и музикални форуми, които се организират там целогодишно.

Крайната ви цел може да е най-голямото италианско пристанище Генуа, град на контрасти, в който дворците и пищните църкви стоят рамо до рамо със скромни къщички, оформящи криволичещи улички.

А преди това - Монако, Монте Карло, Ница, Кан - кой каквото желае за разглеждане и приключения...  

Класическа Италия също e мечтана посока за вълнуващо пътешествие. Венеция не се нуждае от представяне, но не по-малко пленяваща с архитектурата си е Болоня. Винаги е удоволствие и да се насладиш на Вечния Рим и да се потопиш в историята му.

Една от емблемите на Италия - Пиза, привлича с Наклонената кула, Катедралата, Площада на чудесата...

Насладете им се!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Хари преди 6 години
До Анонимена да не би да е бил един китаец и да си го видял 10000 пъти? не се различават много :D
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък ходих на луната.
4
3
 
4
 
! Отговори
До Тиквата преди 6 години
Аз пък ходих в на същтите места където и Вие и не само, че имаше от споменатите ами дори си имахме и проблеми с тях. Всичко се случи пред централата на Кориере дело спорт в Рим. Колкото и да ми хареса това което видях като история като атмосфера то това, което ни се случи там изплува над всякакви други спомени, и определено е неприятно.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През януари тази година ходих за пет дена във Виена. Срещнах поне 10 000 китаеца. В този град не можеш да минеш 5м. без да срещнеш китайци.
2
6
 
5
 
! Отговори
Тиквата преди 6 години
В Италия СЪМ ХОДИЛ И В пИЗА И фЛОРЕНЦИЯ С Венеция и Рим и Милано,но черни както казва долу колежката черни и черни навсякъде ,чак пък толкова не съм видял. Съвет към колежката отдолу,а може би да си смените местоположението където се намирате в Италия или пък сте ходили на по кварталите . Не зная,но бг гражданина трябва да оплюе всичко и всички националности . Само ние сме върхът .......... в калта.
1
1
 
13
 
! Отговори
анонимка преди 6 години
черни навсякъде в италия! ччеееееерни!

Спонсорирани публикации