Неоцененият труд: А ако Бийтълс бяха от Ямбол?

Творци искат квота за българска музика в радио ефира
22 мар 2018 20:28, Боряна Павлова
20

3403 гледания   |  Още видео

Какво щеше да се случи с Бийтълс, ако бяха родени в Ямбол? Цени ли се достатъчно трудът на българския музикант?

Родни творци влязоха в Народното събрание с искане за квота за българска музика в националния радио ефир.

От няколко години българските творци настояват за квота за родни произведения в националния ефир. Какви са исканията им и защо това не се случва? Отговорите в предаването "Околосветско" от Пепи Писарски.

"Мечтаем нашите песни да получат своето място в българските радиопрограми", сподели музикантът.

От какво се опасяват противниците на идеята? Вижте във видеото на Bulgaria ON AIR


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
ххх преди 8 месеца
Бийтълс не са столичани,не са завършили консерватория ,не са ползвали услуги на концертна дирекция и дори в началото са свирили в чужбина ,където не говорят родния им език и пак са станали популярни .....и накрая са взели да ги пускат по радиото .Просто е .....правете добра музика ,пейте на какъвто искате език и ще станете известни и богати .Всъщност добрите Бг изпълнители не реват ,слуша се музиката им ,пуска се .Реват само посредствените ,а тях бих ги слушал само ако ме осъдят с присъда .
18
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Голяма загуба,няма що.Всяка сутрин им слушам виенето по Хоризонт.
17
0
 
7
 
! Отговори
Ако бяха от Ямбол, преди 8 месеца
първо щяха да ги подстрижат, после да ги мъмрят на комсомолско събрание и чак след това, ако имат късмета да ги чуе и оцени някой истински музиковед на силна позиция (а не от партийна квота за шефове), щяха да им прочетат тезиси и напътствия каква трябва да бъде "стойностната" музика, а после щяха да им възложат да създадат и изпълнят някоя песен, поощряваща насочването на младежта към производството, ТКЗС-то и бригадирските подвизи! И, разбира се, да участват на фестивала "Ален мак"!
16
0
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 8 месеца
Битълс имат само късмет че не са от Ямболи щото Динко щеше да им обясни кво е музика
15
0
 
3
 
! Отговори
Бай Тошо преди 8 месеца
Ами имаше квота да ама имаше и талантливи изпълнители а не чалгаджии или такива пеещи америкаски чалга разни хипхоапджии и тем подобни ци-ни
14
0
 
3
 
! Отговори
Динко преди 8 месеца
Ямбол си има Пилето,Стройна и Живо Кошмара,не им трябват Бийтълс!
13
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 8 месеца
Когато Биитълс правеха своята музика у нас на мода бяха съветските военни маршове,или каквото кажеше политбюро.
12
0
 
2
 
! Отговори
Умник преди 8 месеца
До първите двама,
Тази Дивна преди да катастрофира не бях я чувал
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е върха на наглостта.Защо да слушам насила някакви си мяукащи пияници? Има си ВГ радио и там пускат само нашенски песни.Ако музиката им беше хубава ,самите собственици на радиа щяха да ги пускат.Който иска да го пускат ,да си плаща за радиоефира.Остава и проценти да искат за всеки по отделно.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ако Бийтълс бяха от Ямбол? сигурно "хитовете" им щяха да са "радка пиратка" и "шушана"! и щяха да реват за квота, най вероятно!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Една песен на български ако е добра лесно прави много гледания в Ютюб. А при радио ефира за да се пуска една българска песен, то дадения лейбъл трябва да е платил на съответната станция.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
6! Слушай си Атлас и не се напъвай да мислиш!Отдавна са ми омръзнали , особено Сигнал и вокала им Данчо.От 79г нямат нова песен ,ама редовно натрапват 3те си песни.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време държавата издържаше певците - ядене,пиене ,пътешествия ,участия ,концерти заплащане ,пенсии.Дойде десети и си помислиха че седесарите ше им дадат пирамиди с долари и високи заплати и пенсии... ама получиха по 50, 100 лв пенсии и всичко друго ако имат късмет халтура . А къде плащат данъци , осигуровки ???? Така наречените защитници на авторското право ПроФон чисто и просто си ги краде самите музиканти,ама той народа Пак ВИНОВЕН !Като са гладни за пари и да си направят платформа
6
3
 
6
 
! Отговори
първите двама, преди 8 месеца
Точно във вашия тип мислене се корени проблемът с всичко в България! Вместо да се подкрепяме и обичаме, ние се оплюваме и мразим. Дотам ли се простират познанията ви за нашата музика - Дивна и Гери-Никол? Вземете да послушате стойностните бг банди, сред които и Атлас, и тогава изразявайте мнения.
5
0
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 8 месеца
Бийтълс с квота ли са били бе?
4
0
 
14
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
А защо няма квота за определен брой бездарници ,които искат да ги слушаме насила?Куцо и сакато е грабнало микрофона и ни натрапва клиширани фрази със скрибуцащ глас.Аман от "таланти" ,които никой не слуша.Всяка година няколкостотин бездарника се мятат по сцената и реват, че не са оценени.Да хващат таблата и парцала , че певци много , ама ни трябва персонал за сезона.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да си търсят квотите по кръчми и чалготеки!
2
2
 
8
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 8 месеца
Дрън ,дрън.В Ямбол си имат Нидялко и Динко.Митко Щерев никой не го помни.А тези халтурджии искат да ги слушаме насила.Да си направят радио и да си се слушат помежду си. Гери-Никол ,безДара Екимова и другите чалгари и джендъри да се спасяват поединично , и да не развалят ефира.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви са тия глупости? Ако направят нещо качествено - много ясно, че ще го въртят по радиото. Ама с преобладаващи Фикита и Дивни - сори, майна. Че и квота. Айде у лево...

Спонсорирани публикации