Индия строител в Космоса, прави къщи за астронавти

Колонизаторите на Луната ще живеят в нещо подобно на иглу
Обновена: 25 мар 2018 15:50 | 25 мар 2018 14:45, Камелия Цветанова
18
Индия строител в Космоса, прави къщи за астронавти
Снимка: Reuters, архив

Индийската организация за космически изследвания има всички шансове да стане строител в космоса - нейни специалисти в сътрудничество с инженери по безопасността разработват жилища за астронавти на Луната, съобщи БТА като цитира Лайф.

Трябва да се отбележи, че първото лунно селище изобщо няма да прилича на Москва или Ню Йорк. То няма да претендира за званието най-хубава архитектурна столица извън пределите на нашата планета.

Първите ескизи на жилищата показват, че местата, където ще живеят колонизаторите на Луната, ще приличат до голяма степен на иглу - ледено жилище за ескимоси.

Представители на Индийската организация за космически изследвания отбелязват, че експериментите с лунните жилища са свързани на първо място с проверка на свойствата на материали и разтвори, които са нужни за сглобяването на здрави и надеждни конструкции.

Данни за животоподдържащи системи обаче засега няма.

Индийските учени смятат, че ще се търси решение на този въпрос, след като концепцията за бързо строителство в условия, при които при липсва кислород и вода, намери своето приложение.

 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
12
 
! Отговори
рома тв преди 9 месеца
Хората им нямат къщи да живеят, обаче правителството строи в космоса...
8
5
 
6
 
! Отговори
@7 преди 9 месеца
Ти можеш да работиш с каквито си искаш специалисти, но фактите са че индийците изстреляха и лунна и марсианска мисия съвсем успешно! И много по-евтино от американските мисии. Така че това е положението. Имаше приказка, че марсианската им мисия е излязла по-евтина от "Марсианецът". Това ги прави много много конкурентни!
7
1
 
6
 
! Отговори
24C05 преди 9 месеца
До 6 Идея си нямаш, колко не са добри. Работя точно с такива "специалисти", и нещата са алеле майко.
6
7
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Малко си се объркал с индийската космическа техника и специалисти. Индийците изстрелват сателити на Сащ,Германия и Канада.Индийските IT специалисти са навсякъде по света и са добри.Явно бъркаш с времето на Радж Капур ,,Бродяга" и ,,Двете ваксаджийчета"
5
0
 
3
 
! Отговори
пазители преди 9 месеца
Първия и последния землянин стъпил на Луната беше преди 40 години и някой ? не допуска даже и гола ракета или сонда от земята.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Индия прави къщи за астронавти, но колонизаторите на Луната може да са космонавти или тайконавти. На кого Индия ще продава своите иглу за астронавти?
3
2
 
6
 
! Отговори
Индиеца преди 9 месеца
Те нашите колиби ги правиме от екологични материали,всичко от обора,бързо и качествено строителство на ниска цена!!!
2
4
 
9
 
! Отговори
, преди 9 месеца
А я праим кисело зеле у наше село.
1
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има един бая точен виц
Какво е най калпавата армия
Руски командири с арабски войници и индииска техника

Спонсорирани публикации