Рецептата Dnes: Хрупкава фокача с чери домати

С много билки
26 мар 2018 08:30, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Хрупкава фокача с чери домати
Снимка: pixabay
Продукти:
 
15 г прясна мая
3 супени лъжици топла вода
225 г брашно
10-12 чери доматки
2 щипки сол
сушен розмарин
За чесновото масло:
4 супени лъжици зехтин или 50 г масло
1-2 стрити скилидки чесън
1/2 глава лук
 
Приготвяне:
 
Разтворете маята в чаша с количеството вода упоменато в съставките и я оставете за около 10 минути. В купа или тава сложете брашното заедно със солта и разбъркайте. Направете кладенче и изсипете маята.
 
След като получите тесто трябва да го месите около 10 минути върху набрашнен плот. Оформете го като топка, сложете го в купа и я покрийте с домакинско фолио. Оставете го да втаса за около 40 минути.
 
След това отново го премесете леко и разточете до дебелина около 1 см. Намажете го обилно с чесново масло, направете няколко дупки и поставете във всяка по половин разрязан чери домат. Поръсете със сушен розмарин или друга ваша любима билка. Поръсете и с нарязания лук.  Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.


7
Още от
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
@5 преди 3 месеца
Ще ми съсипе веселбата! Нека не разваляме запъртък докато не е в нашата паница! ТО все някой ще си страда!
4
0
 
0
 
! Отговори
@4 преди 3 месеца
Вярно е хумористична, досега не знам дали съм видяла една читава рецепта. Не знам толкова ли е трудно да си провериш рецептите, поне в Гугъл, като няма да ги тестваш...
3
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
До 3:

Тя тази дама тук списва хумуристичната страничка! Всеки ден нова рецепта, всеки ден все този тънък хумор от нейна страна! Аз вече влизам да я чета за да видя поредната изцепка!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
3 с.л. вода на 225 гр. брашно? Това е доста сухичко....Тестото за фокача е същото като за пица - брашно, вода, зехтин и мая. Водата е към половин чаша за 250гр. брашно.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
фокача??????

Спонсорирани публикации