Статистика определи: София – най-лош град за живеене в Европа

Каква е причината и защо сме на опашката... по Bulgaria ON AIR
27 мар 2018 19:17, Анисия Иванова
250

На дъното... София заема 119 място в класация за най-добрите градове за живеене в света и на последно но място в Европа.

Каква е причината и защо отново сме на опашката?

В студиото на "ОколоСветско" по Bulgaria ON AIR гостуват Гергин Борисов от "Спаси София" и художникът Чавдар Гюзелев.

"За съжаление стана ясно, че София не е мръднала вече 10 години", коментира Гергин Борисов.

Може ли столицата да стане град за хората и защо сами унищожаваме средата си?

"Нямаме усещането, че тези градове са наш дом. Домът не свършва с прага на вратата ни", настояха гостите.

Липса на ясли, добра инфраструктура, презастрояване и мръсен въздух – ще стане ли София някога зелен град и защо вечно чакаме някой да ни оправи?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
15
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Град София се управлява от хора отдавна достигнали нивото си на некомпетентност и нямащи нищо общо с града:Кметът - даскал по руски, прелива с управленчески опит Гл. архитект - нерде ми с.Червен бряг нерде ми София ?Да изброявам ли още...
175
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами аз съм роден в София, но студените й зими не ми понасят, ала в Пловдив трудно се намира работа. Иначе Братислава и Париж са много по-мръсни честно казано. Но наистина въздухът не се трае, свалят катализаторите на старите дизелаци.
174
0
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Това не може да е вярно! Та кмет на София е Йорданка Фандъкова. Под вещото и управление в София се ремонтират улици, асфалта на които изчезва след първия сняг, правят се сини и зелени зони по искане на живущите във всеки квартал, за да могат срещу сумата от 150 лв. да си паркират спокойно колите някъде из квартала, чистят се улиците след всеки сняг, след като колите си направят път и снега започне да се топи, наблюдава се за финните прахови частици и се установява, че през зимата се увеличават.
173
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПрага е донякъде по-хубава, Виена също, но имат по-лош климат. Братислава е по-зле, само дето има красиви мостове, но по улиците им няма толкова дървета като в София. Паркове също нямат, а такава гора близо до центъра като Борисовата рядко се вижда в повечето европейски градове. Холандските в центъра също нямат дървета, само сгради и голи тротоари, без зеленина.
172
1
 
4
 
! Отговори
някой си преди 6 години
Понеже вижда,че много се употребява думата "провинция", та да попитам, колко хора са наясно, какво означава?
171
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До единКючук париж и Сторгоция защото са много хубави?***.
170
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братислава е по-лоша - нещо като Перник - типичен работнически град, без почти никакви паркове и дървета покрай улиците.
169
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
За да се оправи града трябва:1. да се НАЛОЖИ ред 2. да се качат данък сгради и такса смет.За да станат тези две неща трябва да има безусловно доверие, че от парите не се пипа и стотинка. Хванат да краде трябва да се разчеква на площада.Мисля че не е възможно. Тука е така!!!
168
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Град София имаше едно време. Сега градът се казва Фандък сити!
167
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София всяка нова сграда която се строи се прави така че да заеме всеки възможен сантиметър пространство.Това захлупва улиците,прави ги все по тесни и отнема въздуха.Всичко в името на парите!Българите намаляваме,а в София става все по-тясно.Все едно си в Хонк-Конг,но там живеят 20 млн.души.
166
20
 
20
 
! Отговори
МДК преди 6 години
Моля всички ***, които в последните 25 години се натресоха в София да си вземат бохчите и да се върнат по родните места. Тогава ще може да се възстанови София - без привнесената простащина. Защо всички драпат за София - да си седят по родните места и там да се развиват.
165
10
 
35
 
! Отговори
един преди 6 години
А бе коренните столичани!? Защо са ви такива аристократични имената на кварталите??Овча купел, Дървеница, Драгалевци (произлиза от дръгня се /чеша се/), Карпузица, Горна баня (едната от двете ви бани), и съответно по-модерните - Модерно предградие, Хладилника, Стрелбище, Полигона и прочие интелектуални проблясъци на шопската творческа мисъл.
164
2
 
6
 
! Отговори
хм преди 6 години
Е вие, какво очаквахте?
163
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези който толкова превъзнасят София като град, хора вдигнете си главите и излезте от тази пуста България и вижте на какво ниво са др. градове в Европа. Вижте в youtube турските градове и ще видите покъртителна разлика във всичко. Излезте от кожата национализма и погледнете реално нещата в очите. Не всичко е България и София. Разберете, че България се е превърнала в нещо много нелицеприятно място.
162
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марин Дринов ли е виновен,че е предложил София за столица.Жельо Митев ли,от Веселиново дето отмени жителството.ГЕРБ ли чиито фирми застроиха всичкото свободно пространство.Жаждата да се откраднат повече европари,чрез безкрайни ремонти.Ромите от цяла България,заселили се в София,които горят всичко каквото им попадне.Диков или момчето от Червен бряг Здравков.Чиновниците от СО които срещу тлъсти подкупи разрешават незаконни строежи.И не може половин България да се пресели в София.
161
3
 
36
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Целият проблем на София е, че се напълни с всякаква ***, която не се интересува от нищо друго, освен от светкавично забогатяване! На всички нива - от бакшишите по улиците, до министерствата. Резултатът е ясен - пълно със селски тарикати, които само се чудят по цял ден от кого да откраднат!
160
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ги прави тези статистики и на каква база? Нима въздухът в Атина, където няма едно дърво е по-добър? Или в Истанбул? Вие нормални ли сте?
159
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
законите за реституцията и зем земи ги прокара сдс ст савов лучников йордансоколов васил гоцев жив е само джеров докато де-билите скачаха те деистваха
158
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Илина Първо София не е пренаселена-населението е почти същото като брой през 80-е години.Второ културата на моите познати е много по-висока от тази на повечето кореняци софиянци.Всичките работят високоплатени и престижни професии и образованието им е възможно най-доброто.Така че няма как те да замърсяват София.И преди 1990г София си беше *** и като ходихме на екскурзия като ученици се разочаровахме от мръсотията,каквато в провинцията не съществуваше.
157
3
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Гетото на България!

Спонсорирани публикации