Статистика определи: София – най-лош град за живеене в Европа

Каква е причината и защо сме на опашката... по Bulgaria ON AIR
27 мар 2018 19:17, Анисия Иванова
250

На дъното... София заема 119 място в класация за най-добрите градове за живеене в света и на последно но място в Европа.

Каква е причината и защо отново сме на опашката?

В студиото на "ОколоСветско" по Bulgaria ON AIR гостуват Гергин Борисов от "Спаси София" и художникът Чавдар Гюзелев.

"За съжаление стана ясно, че София не е мръднала вече 10 години", коментира Гергин Борисов.

Може ли столицата да стане град за хората и защо сами унищожаваме средата си?

"Нямаме усещането, че тези градове са наш дом. Домът не свършва с прага на вратата ни", настояха гостите.

Липса на ясли, добра инфраструктура, презастрояване и мръсен въздух – ще стане ли София някога зелен град и защо вечно чакаме някой да ни оправи?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
дефектен материал избира цьрвули да го управляват и ето резултата след 28 годинина какво сте учудени има ли нещо неверно всичко отровено вьздух вода храналошо здравеопазване навсякьде льжи и мошеничество
155
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще докато само в София има добри заплати ,тя привлича като магнит младите от страната ! Провинцията тъне в безработица и мизерия , обезлюдяването е с застрашителни размери . София , София по телевизия и медиите само София ! Картината ще става и по зле , докато политиката е насочен само към София . София е столицата ,но не е България !
154
15
 
4
 
! Отговори
тити преди 6 години
А сигорно в Монако е по добе,където е пре пре застроено и няма никаква зелинина ,но се презаселява и никой не го е грижа за въздуха.едва ли морскаия въздух е по чист от планинския,който Витоша ни предлага.Не вярвам на тия класации...
153
3
 
19
 
! Отговори
арх. на 72 год. преди 6 години
Кой? Кой беше този безмозъчен, който прокара закона за реституция на земите в чертите на населените места? Това направи София това, което е в момента, презастроена, обеззалесена, грозна архитектура направена по "изискания" вкус на реститутите, мутрите, с по пет подпокривни етажчета, като Хиопсовата пирамида без мисъл за цялостната визия на квартала...???
152
10
 
29
 
! Отговори
Илина преди 6 години
До Анонимен 168 Именно заради такива, които идват в София само заради работата, градът е *** и пренаселен. Защото това са хора, които не милеят за града така както ако им беше роден град. Тези са най жалките , теглят кредит , купуват апартамент в Манастирски ливади и вече по "велики" от тях няма. Бързо забравят откъде са дошли и лошото е, че нямат намерение да си ходят...
151
0
 
1
 
! Отговори
оп преди 6 години
До Анонимен А това не е малко,пич !
150
2
 
18
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Застелете София с изтъркани билетчета от лотарията...чистичко, шареничко, веселичко! И-ха...
149
40
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютни глупости.За последните 10 години София стана истински европейски град.Метро, добра инфраструктура, пешеходна зона и др.Само чистотата на въздуха е зле.
148
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам няколко познати, живеещи в София. Единствените причини поради които са там са високата заплата и възможностите за работа.
147
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е най-лош според художник, утре най-добър според музикант, важното статии и предавания да има...
146
2
 
23
 
! Отговори
нннеее преди 6 години
Защо така бе, нали всеки ден ни се набива в главите че цъфтим и процъфтяваме в прекрасна и просперираща страна ...?!
145
8
 
17
 
! Отговори
Чао преди 6 години
Нито е гордо да си българин, нито пък софиянец. В чужбина никой не знае, къде е България, дали си от село или от София все тая и на какво отгоре все се тупаме по гърдите. Истината е в емиграцията.
144
3
 
13
 
! Отговори
Красива София преди 6 години
БАСТА, *** и се информирай, угажда се само на овце като тебе, дето ги мързи да отидат до парка, затова трябва да засерат и опикаят парцела на съседа, че им е удобен за тоалетна- лична или кучешка. Който иска градинка пред блока, да се задължи да я копае, плеви и сезонно да сади цветя, да има храсти и дървета. На ротационен принцип от блока, с градинар или с фирма за поддръжка, който не поддържа градинката - яки глоби. Проект Красива София.
143
6
 
4
 
! Отговори
Блак преди 6 години
Алоу Питър, гуоното си ти. Заради такива като теб София мирише на село. Може да е гнусно да живееш в София, но тя е столицата и разбира се, че цените на имотите ще са най-високи в София. База за сравнение с Берлин например няма и няма да има - цените на апартаментите в центъра на Берлин 2006 г бяха 4500 Евро / м2, а през 2018 г. са 7000 Евро/м2.Цените няма да станат такива, но ще се вдигнат.
142
2
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Фандъкова,фандъкова защо не си ходиш на училище?
141
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак да си софиянец звучи някак си гордо, европейски...
140
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е най лошия защо всички селяни се изсипаха в София? На мен си ми харесва - тук съм се родил и тук ми е най добре да си пия бирата... Пък ако искате ходете и на луната (Сидни е много близко до там).
139
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е най-добрия град за живеене! За кучета.
138
3
 
10
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Сега, лош ли е хубав ли е...?Расте, но не старее ... дали, ама надали.Че какво и е на Софията бре? Високите намеи, скъпия градски транспорт, мръсния въздух, престъпността, която се подминава от ... а сега, въпрос за 100 000 (само в България, че по другите страни е милион) Измислената средна запалата, кото била някъде си там във висисните? Занемарените междублокови пространства, и то от жителите на самите блокове! Така е навсякъде, спокойно без паника!
137
1
 
20
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 6 години
Не че нещо, ама някой може ли да ми обясни това момче Гергин с какво се изхранва, че постоянно има време да се занимава с телевизии и сайтове.Иначе София има толкова кусури, че ако тръгна да пиша ще е до великден.На всеки нормалномислещ му е ясно, че Данчето е поставена за поддържане на статутквото.

Спонсорирани публикации