Как да сме в помощ на децата си, без да ги "дондуркаме"?

Коментар на актрисата Марта Вачкова и певецът Кристиян Янкулов
29 мар 2018 18:10, Анисия Иванова
4

Когато децата ни пораснат, те започват сами да вървят по пътя си и да взимат своите решения. Как да се справим с най-трудната професия и можем ли да преодолеем синдрома на "родителското отчуждение"?

В студиото на "ОколоСветско" коментират актрисата Марта Вачкова и певецът Кристиян Янкулов.

Как да сме в помощ на децата си, без да ги "дондуркаме"? Доколко трябва да бъдем патерици, учители, партньори и приятели на децата си и как да намерим баланса?

"Не може да оставим възпитанието на децата си на улицата, училището и телевизията. Родителят не е приятел, той е опора", коментира пред Bulgaria ON AIR актрисата Марта Вачкова.

Каква е рецептата за самостоятелни деца и кога да се отдръпнем от децата си, за да поемат по своя път?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Вачкова дава съвети? Боже, та тя е толкова глупава!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая никъде нямаше да получи роля, акоито не беше дъщеря на Митко Бомбата. Или предаване по телевизията. А колко много деца е отгледала, за да дава съвети?
1
1
 
15
 
! Отговори
Това не зависи от преди 6 години
образованието. До известна степен зависи от възпитанието, което самият родител е получил някога, докато е раснал.Най-вече зависи от собствения му характер и съобразителност. Някои съумяват да преценят кога да започнат да дават възможности за самостоятелност на подрастващото си дете, как да увеличават тази самостоятелност и кога да се отдръпнат, продължавайки дискретно да подпомагат.Други обаче провалят живота на децата си с непрекъсната брутална намеса, която оправдават с родителската си обич.

Спонсорирани публикации