Българинът свързва празника с масата. Настроението се вдига, опашките се увеличават, а цените скачат нагоре. Предпразнична треска – какво ще сложим на Великденската трапеза и колко солено ще ни излезе?
Зелена салата, репички и печено агне са традиционните "гости" на празничната маса. Ще можем ли обаче да си позволим агнешко месо? Тази година агнетата са на доста висока цена. Това се дължи на ранното посрещане на празника, когато все още животните не са пораснали достатъчно.
Какъв е празничният ни бюджет и колко пари ще отделим за празника – екипът на "ОколоСветско" от Bulgaria ON AIR пристига на Женския пазар, където тече трескава подготовка за празника.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
До Анонимен 2 мдаа,объркан е,***,***,алчен и мързелив и каквото искаш още можеш да го наречеш народа ,но че е несметно богат не можеш да отречеш,я виж как се нарамили,да плюскат,да се тъпчат,дано им приседне,не се наядоха
*** работа... Ако питаш половината Българи няма да могат да кажат и 3 изречения на кръст какво се празнува на Великден (Възкресение Христово/Пасха както е правилно), но се юрнали да купуват... да има софра, аху-иху и моабетец.... Объркан народ.