Кой казва, че фолклорът бил демоде?

Красотата на традициите в песните на Теди Еротреева
10 апр 2018 17:15,
5

В 21 век българите все повече загърбват историята си, традициите си и собствената си култура. Обръщаме се към света във всяко отношение и в това няма нищо лошо.

Но кога ще заличим напълно собствената си национална идентичност? Предаването "Околосветско" обръща поглед към фолклора – историята на едно младо момиче, което обича българската народна музика.

Теди Еротреева вече има първи самостоятелен, фолклорен албум. Тя е на 22 години и е фармацевт, но е отдадена на музиката. За страстта към българския фолклор и дали е мисия невъзможна съхранявянето му, споделя младата певица:

"Ние носим в себе си любовта към тази музика. Мисля, че не е невъзможно да популяризираме този стил. Това е едно голямо наследство и ние трябва да го пазим, за да можем да се хвалим с него".

За красотата на традицията в авторските песни на Теди Еротреева може да видите още в предаването, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод.2 преди 6 години
...Няма народ в който да е комбинирана така силно любовта към красотата и доброто и несломимият дух на боеца. Ние сме изградени от огън и камък, затова и ще предолеем поредното зло и подобно на дедите ни ще се преродим наново. Бог е с нас!
4
0
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
...Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в дън- горите тилилейски, пардон алтайски. Хвърлени са неимоверни усилия да бъде замъглено съзнанието ни, но дълбоко във себе си всеки истински българин знае, че корените му са тук, при Дунава и Стара Планина, при Родопите и Струма. Потомци сме на сладкопойните поклоннички на Дионис и на храбрите синове на Арес.
3
0
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка. Траки е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и пр
2
1
 
3
 
! Отговори
Браво на Теди! преди 6 години
Стискам палци на това толкова симпатично и талантливо момиче!Да е жива и здрава!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости! Ние младите любим, тачим и милеем за нашата музика, традиции и обичаи. Това, че вечер в дискотеките слушаме разни попсове и чалги, не значи нищо. Кой влиза в ледената вода на Йорданов ден, кой празнува Бабин ден, кой играе върху огън, кой танцува във стотиците фолклорни клубове и т.н.?!? Бабки и дядовци на по 100 години ли?!?

Спонсорирани публикации