Лондон, 18-ти век. Една на всеки пет жени е проститутка...

На снимачната площадка на сериала "Блудници" по Epic Drama
Спонсорирано съдържание | Обновена: 18 апр 2018 11:45 | 17 апр 2018 11:47, Александър Попов
11
Лондон, 18-ти век. Една на всеки пет жени е проститутка...
Снимка: Epic Drama

В разгара на всякакъв вид движения срещу сексуалното насилие и за равностойно заплащане на жените, "Блудници" може би не е първото заглавие, което ще ви хрумне да гледате. Но всъщност сериалът, създаден именно от две дами – Мойра Буфини и Алисън Нюман, както и режисиран от три други, попада съвсем точно на мястото си и макар, че действието се развива през 18-ти век, съвсем реално предлага модерни теми за размисъл, нищо че са облечени в корсети и високи перуки.


"Блудници" е по новия канал Epic Dramа, част от семейството на Viasat History и TV1000, всяка сряда от 22:00, а епизод 1 може да се гледа свободно онлайн на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/

Със сериала попадаме в Лондон по времето на най-мръсния му и нехигиеничен период. Трудно място за една жена, особено ако сама трябва да се грижи за себе си. Маргарет Уелс, в ролята е великолепната Саманта Мортън, държи публичен дом, където освен момичетата, които е прибрала, са и нейните собствени дъщери – Шарлот и Луси. Когато навършат нужните години, тя продава девствеността им на този, склонен да плати най-много и в първи сезон виждаме, че Шарлот е намерила и своя спонсор в живота и като официалната му "държанка" тя живее в дом, който той осигурява за нея.


Луси от своя страна тепърва трябва да намери такъв. Много е интересен парадокса, който съществува в образа на Маргарет Уелс – тя хем е майка и страда за това, което те трябва да правят, от друга страна знае, че е единственият им избор във времето, в което живеят. Тя дори казва на чернокожия си партньор в живота, че се е молила на Бог двете момичета да се родят момчета, за да не се стига до тук.

Голямата конкуренция на Маргарет е доста по-богатата Лидия Куигли, в чиято роля е номинраната за "Оскар" тази година за "Невидима нишка" Лесли Манвил. Тя е абсолютният злодей в сериала и докато има моменти, в които се чудиш дали харесваш Маргарет или не, то при Лидия нещата са ясни от самото начало – тя е олицетворение на злото. Няма нищо, което да я спре, върти схеми и интриги, както и отвлича момичета, които предпочитат да работят като слугини, но тя ги прави секс робини. В сериала има много голота, мръсотия – външна и вътрешна, както и много човешки взаимоотношения и емоции от всякакъв спектър. 

"Блудници" е продукция на ITV, която се разпространява от каналите Hulu и Epic Drama, а снимките са предимно в имението Langleybury Mansion, близо до Уотфърд във Великобритания и зад ъгъла на студията Уорнър, където пък могат да се проследят приключенията на Хари Потър сред декори от филмите. Огромното пространство, където са въпроизведени улиците на Лондон през 18-ти век, както и домовете на Маргарет Уелс и Лидия Куигли.

Попадам там по време на снимките на втори сезон на хитовия вече сериал. Времето, разбира се, е мрачно и дъждовно, духа пронизващ вятър и бързо намирам мястото си вътре из декорите на продукцията. Има разхвърляни кабели, осветителни тела, мебели и какво ли още не, обясняват ми, че остават буквално три дни до края на снимките на сезона и екипът е доста напрегнат. Попадам в приемната на Лидия Куигли, където мога да разгледам и част от великолепните костюми и перуки, използвани в сериала. Предстои ми да се срещна с четири от великолепните дами.

Във втори сезон към актьорския състав се присъединява и една истински звездна актриса – познатата ни от "Армагедон" и "Властелинът на пръстените" и дъщеря на рок легендата Стивън Тайлър - Лив Тайлър. Освен с нея ми предстоят срещи със Саманта Мортън, която е Маргарет Уелс, Елоис Смит – по-малката дъщеря Луси и Джесика Браун Финдли – Шарлот.

Лондон, 18-ти век. Една на всеки пет жени е проститутка...

Първа е Саманта Мортън, която е дошла специално за интервюто от дома си, който е на два часа път. Тя е приключила със сцените си за сезона и се появява с пусната дълга коса, спортно облечена и без капка грим. В момента, в който си отваря устата става ясно, че тази жена няма нужда от каквто и да било друго, за да закове вниманието ти, освен с това, което ти казва. Саманта е израснала по домове и приемни родители, признава абсолютно открито, че е имала много тежки преживявания по време на престоя си по тези места и че е била малтретирана по всякакви начини. Днес тя е номинирана за "Оскар", безкрайно талантлива актриса, прекрасна жена и любяща майка на три деца. Сред най-известните й превъплъщения са това на Хати във филма на Уди Алън "Sweet and Lowdown", редом до Шон Пен, както и във филма на Стивън Спилбърг “Minority Report” с Том Круз.

Вдъхновяващ е начинът, по който Сам, както я наричат всички, говори за ролята си в сериала, за живота си, за женските образи в киното и за работата си и като режисьор. Преди няколко години тя прави дебюта си като такъв с филм по нейната собствена история и героинята й е малко момиченце в дом за сираци. 

От време на време тя снишава гласа си, докато говори, тъй като от съседната стая се чува крещене "rolling", тъй като снимките вървят активно. В прекрасно настроение и с много усмивки, тя не отказва и селфита, както и по-приятелски коментари след интервюто. 

Втората дама, която пристига в приемната на Лидия Куигли, където оставам аз, е самата Лив Тайлър или по-скоро Лейди Фиц, тъй като тя е в костюма на героинята си. Огромна рокля с пищно деколте и високо вдигнатата й коса са част от образа. Очевидният въпрос е как се чувства в този костюм, но тя обяснява, че се свиква. Дори се опитва да покаже металната конструкция под роклята, но е доста добре скрита. Гласът й е нежен и е точно такъв, какъвто сме свикнали да го чуваме във филмите й.

Вече 41-годишна, Лив има същия младежки заряд като в клиповете на Аеросмит и първият филм, в който направи впечатление на света - "Открадната красота". Тя внимателно обмисля какво може и не може да ми разкаже за новия сезон на "Блудници" и на моменти даже се притеснява да не обърка нещо.

Елоис Смит със сигурност няма нищо общо с героинята си Луси Уелс! Ако Луси е сдържана, женствена и с панделки в косите, то пред мен се появява готина мацка с разпуснати дълги коси, облечена доста рокерски и с подобно поведение. Няма как да не я харесаш веднага!

По време на разговора става ясно, че е израснала с баща музикант и двама по-големи братя, които често се шегуват с нея било то за избора й на роли или момчета. "Семейството ми много ме подкрепя и знаят, че всичко това е изкуство! Когато ролята и проектът са специални, ти имаш усещане и се радвам, че се оказах права". Актрисата има доста малко опит зад гърба си, когато приема ролята на Луси и докато самата тя е в ранните си двайсет години, то героинята й е на 15. Признава, че й е било трудно да играе по-малка от собствената си възраст. Разказва ми, че планира да отиде до Лос Анджелис за известно време като приключат снимките на сезона и да види какво би могло да й се случи и там. А за финал се разцелуваме като приятелки.  

Почти през целия ден покрай мен минава и актрисата Джесика Браун Финдли, докато снима сцени като Шарлот.

Всеки път е а различен костюм, но и дебело яке отгоре и бърза да стигне до мястото на снимки в този момент. За съжаление така и не успяваме да си поговорим, тъй като тя е във всяка сцена, която остава до края на деня и разбира се, е важно все пак да не разваляме график, от който зависи довършването на целия сезон. Всяка една от дамите ми разказва, че на снимачната площадка на сериала са като семейство и така и изглеждат. Нямам търпение да видя втори сезон, особено сега, когато успявам и аз да се почувствам поне за ден като част от това семейство на много силни жени.

Лондон, 18-ти век. Една на всеки пет жени е проститутка...

Автор: Станислава Айви

Очаквайте всички интервюта с актрисите от "Блудници", както и разходка на снимачната площадка, много скоро в Cinema Confidential. Следете за още www.cinema-confidential.com и https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. Новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, само за драматични продукции, е достъпен в южна България чрез ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в северна България – чрез NetWorx – на позиция 230, а в София – чрез NET1 на 82 канал. Сред премиерите в стартовата схема бяха създаденият от изцяло дамски творчески екип "Блудници" и минисериалът в шест части "Клондайк" с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният "Версай" и най-скъпият проект на шведската SVT "Ресторантът". В средата на март дебютира испанският трилър хит "Чумата", а на Цветница - "Миниатюристът"! Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/


11
Още по темата: БлуднициEpic Drama
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки вижда това, за което има очи и според средата, в която си е избрал да живее.
10
2
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Изключително задълбочен анализ на Сашко за англичанките. Два века по-късно статистиката е обратната. На 5 жени четири дават на всеки мъж, който им поиска. Дори безплатно. Такива са моите разкопки, няма лошо. Сашко го харесвам как умее да предаде душа на своите коментари, Дори да пише за извратени неща.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България, 21 век! Всяка 4 от 5 жени е *** по един или друг начин - 'пуска' за едно или друго!
8
2
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Пак следваме имигрантските директиви.18век чернокож партньор в Лондон.Ъхъ тъй ши да е.Като се знае съдбата на чернокожите по него време
7
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 5 години
А как са се предпазвали жените от забременяване в онези времена, ще обяснят ли във филма?
6
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това е генезиса на англосак престьпници и *** ама сега е 21 веки тези номера не минават защо т меи не разчепка пакистанските банди изнасилвали40 години бели деца в бедни работнически градове а разигра сценария сьс скрипали след това сирия защото такова е мисленето на това консуматорско обществолицемерие и фалш отвсякьде
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в 21 е така. Особено с новодошлите от източна Европа.
4
5
 
4
 
! Отговори
Мечтател преди 5 години
Ееех, мечти!Все се случват хубавите неща в друго време и в друг свят :(
3
4
 
11
 
! Отговори
Iva преди 5 години
Sega e edna ot vseki dve
2
1
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
Само ЕДНА от всеки пет е прости.тутка!
1
1
 
25
 
! Отговори
Позор преди 5 години
Лондон 21 век, 4-*** от 5 са имигранти.

Спонсорирани публикации