Облачно с цигари – да се пуши ли на обществени места?

Кардиологът д-р Иво Петров в "ОколоСветско" по Bulgaria ON AIR
18 апр 2018 16:15, Анисия Иванова
25

Трябва ли забраната да бъде отменена и колко вреден е цигареният дим за здравето ни – отговорите от кардиолога д-р Иво Петров в предаването "ОколоСветско".

Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви против сегашния закон за тютюнопушенето на обществени места. Според него забраната трябва да се смекчи, защото не се спазва дори в парламента. Реакцията на обществото не закъсня и отново на дневен ред е гладиаторската битка между пушачи и непушачи.

Още по темата

"Забраната за пушене на обществени места е европейска практика. Целта е да следваме добрите примери. Доводът, че след като законът не се спазва, той трябва да се смекчи, е нонсенс. Това не може да бъде довод, още повече когато се касае до здравето на населението", определи д-р Петров.

Статистика показва, че 50% от активните пушачи подкрепят забраната. Стъпка напред или голяма крачка в грешната посока – трябва ли отново да се промени закона за здравето? Много заведения обаче си плащат и в тях спокойно се пуши на закрито. Можем ли да избягаме от практиката "Данък Спокойствие"?

"Свикнали сме, че като почерпим, ще ни се размине", коментира д-р Иво Петров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пушачите са най-големите егоисти, те са като наркоманите, въобще не им дреме какво причиняват нито на себе си нито на околните. Законът трябва да се прилага по-активно и да има солени глоби. Ще се сетят на смъртно легло, ама късно...
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естественото и логично решение е, да има равни възможности за пушачи, и за непушачи. Няма и да помисля да стъпя в място за непушачи. А Европа е мъртва и не е пример за нищо.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се спазват абсурдни закони, които кривят яко хората. Хич и не се надявайте!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Темата е затворена отдавна. Крим е руски, а пушенето в обществени места е забранено. Наред е да се забрани рекламата на хазарт.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МнениеКак този доктор ще обясни че има пушачи столетници?--------------Няма такива. Посочи ми един. Това са басни.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименимало някъде някакъв дядо който доживял до 106--------------- Няма такъв. До 70 и нещо може, но над 80 пушач не е доживял.
14
3
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Цигарите трябва да поскъпнат двойно, а глобите за пушене на закрито - четворно.
13
2
 
7
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Анонимен 12 Те и найлоновите торбички щяха да забраняват , ама висят по дърветата като коледни елхи. И друго , от Европа се отказваме , от цигарите НЕ.
12
2
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До Конан 7 Че нали тутюна идва от индиянците на САЩ.Тава е като атомната бомба. Те я измислиха пък после я забраняват.При соца се пушеше навсъкъде и пак доживяхме до демокрацията.Как този доктор ще обясни че има пушачи столетници? Единствено определяща е наследствеността, генетиката.
11
2
 
8
 
! Отговори
456 преди 5 години
До КонанА тези дето се друсат,тези дето се напиват като *** и тези дето стрелят по хора като им падне пердето как ли гледат??!?Плюя на лицемери като теб! Не са ти виновни цигарите ! И без тях си без мозък!
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормални коментари за фашистите-непушачи. Тяхното мнение е единствено правилното и трябва да бъде наложено на всички с огън и меч!
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя тала съм, защо обикаляше цяло лято, нали закона не се спазвал. Вицепремиер е да направи, така че законите да се спазват и да спре да мрънка като ощипана девойка. Ако не може да се справи, да хване една тояга и да си ходи на село да пасе патките.
8
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Аз кардиолог непушач не познавам. Е, винаги може да има по някой *** и в гилдията им.
7
16
 
18
 
! Отговори
Конан преди 5 години
Затвор за пушачите.В САЩ на тези с цигара в ръка гледат, като треторазрядна шляка.Тука да пушиш и да тровиш хората около теб е достойно.Плюя върху пушачите.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се продават!
5
6
 
16
 
! Отговори
Саламандър преди 5 години
Звучи глупаво на пръв поглед, но има смисъл да се създадат възможности за заведения за пушачи и такива за непушачи. Така ще има нормални заведения, в който да се срещат интилигенти хора далеч от просташката и смрадлива маса на пушачите.
4
15
 
14
 
! Отговори
Луда Работа преди 5 години
Цяла Европа върви към практичен и здравословен живот, а нашите депутати неспират да разждат деградирали и безмислени идеи.Не сме далече от момента, в който някой ще предложи да се разреши дрогирането и онанирането в заведенията.Плюя върху всички пушачи, неспазващи закона !!!
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има заведения и зони за непушачи, където глобите и наказанията да бъдат строги, а данъците - ниски. Могат да се формират на някаква база, например детски кът в парк. Във всички останали случаи е глупаво да се пречи на потребителите и на бизнеса. Всеки предприемач в заведение много бързо ще си направи сметката дали да се пуши при него.
2
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От ислямска Германия акъл не щем, европейска практика било, а на гей парад повече ли е полезнo как се отразява на психическото здрае на децата да гледат мъже да се целуват с мъже и на демографския срив нека психолозите да се изкажат. Дядо ми пушеше по 2 пакета Янтра без филтър цигари отиде си на 106 год.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно на глиганчето му спаднаха продажбите на цигари и си променя закони.

Спонсорирани публикации