Балове на кредит! Защо харчим луди пари?

Съветите на Виолина Анчева и Милена Вельова в "Околосветско"
20 апр 2018 15:50,
37

На прага на абитуриентските балове сме и въпросът защо всяка година ставаме свиделети на кич и безвкусица за хиляди левове отново е на дневен ред.

А нужно ли е да се инвестира толкова много в подобно празненство и как би трябвало да се пъстъпи, коментират в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air дизайнерът Милена Вельова и "Мис Вселена България" Виолина Анчева.

"Няма нищо лошо да купиш скъпа рокля на детето си. Страшно е да харчиш пари, които нямаш", коментира миската пръскането на големи суми, и то взети на кредит или назаем.

Бал или цирк?

Нормално е вълнението покрай завършващите да е огромно, но защо родителите са склонни да похарчат три учителски заплати за скъпи рокли, луксозни лимузини, музиканти и ресторанти? Нужни ли са пищните купони и разхищенията покрай абитуриентите?

"Това си е една цяла сватба. Последната година, когато завършващите трябва да обърнат внимание на образованието си, те се фокусират по-скоро върху организацията на бала", сподели в студиото дизайнерът Милена Вельова.

Многото пари, които отиват по баловете е само една страна на проблема. Всяка година ставаме свидетели на кич и безвкусица в един парад на суетата, в какъвто се превръщат те.

В социалните мрежи се появяват и хора, които са склонни да дарят вече обличания си бален тоалет, за да подарят усмивка на друг, който не може да си позволи пищен бал.

Точно това прави и "Мис Вселена България" преди година, когато превърна филипинско момиче в принцеса на бала. "Не са важни материалните неща, а емоциите и усмивката на това дете", признава красавицата в "Околосветско".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно Мароко...ако съм на теб хич няма и да се хваля че съм пратил внучката там. Преди време, обикаляйки и разглеждайки Испания с жената се объркахме нещо и решихме да разгледаме и Мароко. Ужас бате, тва беше най-отвратителното място на което съм бил. В столипиново е по-чисто и подредено. А относно внучка ти: добре е да се гордееш с нея, жива и здрава да ти е, но по-леко с изхвърлянето. Да не вземе да те разочарова.
30
3
 
7
 
! Отговори
Напишете в Гугъл преди 5 години
Prom dresses.Ще видите много материали относно балните рокли по света.Ще видите какво се предлага за тази година и колко струва.Намерете някой, който добре знае английски, за да разберете как да си поръчате и какво ще платите за изпращането до България. Цената на самата рокля обикновено е $100-200-300, в този диапазон. Има чудесни тоалети - бални рокли, подходящи за 16-18-годишни девойчета. Не е нужно самозвани шивачки да ви издокарват като третостепенни фолк-певачки.
29
3
 
11
 
! Отговори
До Дедо преди 5 години
Дядка знаем коя е внучката ти, стига си я хвалил. Всички знаят, че прави най-хубавите фалафели в Маракеш.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На моя бал всеки дойде както иска, някой платиха хотела, други отидохме само да пием в ресторанта, нямаше лимозини, аз си купих сносен костюм, с който ходих на две сватби, и панталона и сега го нося лятото- така че съм му избил парите. За момичетата ми е тъжно, защото избират едни рокли дето и пияна магистралка няма да ги облече на светло.
27
18
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Не се пенявя.Вече има класи и колкото да се мъчиш да имитираш класа си оставаш плебей.Смешен плебей.Като не можеш да си позволиш 10х лв за бал не се напъвай защото ставаш жалък
26
23
 
3
 
! Отговори
Абитуриентка преди 5 години
Защо казвате, че това нищо не е? Ние сме били 12 години на училище. Толкова време му чакаме края и най-накрая дойде. Аз точно затова ще отида на бала, а не за показност. Та това е по-яко от сватба.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остатък от времето,за което още някои тъгуват когато трябваше да се покажеш,че си повече от комшията! Но да се надяваме,че както това време изчезна и няма да се върне ,така ще изчезне и това кичозно събитие - кой е по-по-най!
24
1
 
30
 
! Отговори
Nikonik преди 5 години
Това не са ли същите, дето търкат листчета и метат салфетки в Плаза?
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедото вдигна кръвно :D почна да пеняви.
22
1
 
17
 
! Отговори
Защото преди 5 години
сме от ония 80%,за които стана на въпрос преди време?!?!?!
21
24
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До свирчоНе си и в класата.Моята внучка може да я срещнеш само докато и носиш куфарите в хотела за някой петак.
20
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Други пък за коли теглят , трети за къщи , пети за хазарт ...всеки с кефа си. Вас ли трябва да питат :))) хаха
19
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17С тая еФтина рокля къв кавалер да закачиш
18
28
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До 15Моята внучка ще учи в университет по избор.Когато се върне ще бъде началник на дъщеря ти.Внучката ми пак ще ходи в Мароко а дъщеря ти ще работи в събота до 20,00ч.Такъв е живота.Не е справедлив но кой както си го направи
17
2
 
21
 
! Отговори
Завършила преди 5 години
Аз за моя бал си взех рокля месец преди бала, като преди това изобщо не бях разглеждала в интернет. Отидохме с майка ми до мол в един по-голям град на близо и си я избрах. И на бала отидох с колата на баща ми и даже мислех да ходя без кавалер, защото нямаше с кой, но в последните минути в които си бях у дома майка ми накара един мой братовчед да дойде с мен и той си беше с обикновени дрехи и не ми пукаше.
16
25
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
За да не се налага някой да теглят кредити трябва бала да е разделен.Който може да си позволи скъпи неща на една страна.Който не може на друга.Така всеки ще си знае чергата
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДедоКажи дедо как надува кавала твоята внучка ? Явно е много добра, чак и в Мароко е отишла, та и други кавали да рагледа.
14
26
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
А моята внучка хем беше принцесата на бала хем след това отиде за седмица в Мароко.Беше най красивата сред другите.И най умната.
13
1
 
21
 
! Отговори
Стареца преди 5 години
Допълнение на коментатор 4.Спомням си когато имаше задължителна военна служба и на какво приличаше изпращането на донаборника:Абе нещо по мащабно от сватба само че без булка.Тека че нищо ново под слънцето......
12
1
 
27
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Трагедията е не толкова в парите и кича в бруталното умопомрачение.Трагедията е че се отдава такова голямо значение на нещо толкова обикновено.Завършил ср образУвание.Е и.Това за толкова голям успех и постижение в живота ли го броят че е нужно такова празнуване.Един грък бе казал.У нас си взимат дипломите от училище и отиват в някое заведение да се почерпят.И толкова

Спонсорирани публикации