Балове на кредит! Защо харчим луди пари?

Съветите на Виолина Анчева и Милена Вельова в "Околосветско"
20 апр 2018 15:50,
37

На прага на абитуриентските балове сме и въпросът защо всяка година ставаме свиделети на кич и безвкусица за хиляди левове отново е на дневен ред.

А нужно ли е да се инвестира толкова много в подобно празненство и как би трябвало да се пъстъпи, коментират в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air дизайнерът Милена Вельова и "Мис Вселена България" Виолина Анчева.

"Няма нищо лошо да купиш скъпа рокля на детето си. Страшно е да харчиш пари, които нямаш", коментира миската пръскането на големи суми, и то взети на кредит или назаем.

Бал или цирк?

Нормално е вълнението покрай завършващите да е огромно, но защо родителите са склонни да похарчат три учителски заплати за скъпи рокли, луксозни лимузини, музиканти и ресторанти? Нужни ли са пищните купони и разхищенията покрай абитуриентите?

"Това си е една цяла сватба. Последната година, когато завършващите трябва да обърнат внимание на образованието си, те се фокусират по-скоро върху организацията на бала", сподели в студиото дизайнерът Милена Вельова.

Многото пари, които отиват по баловете е само една страна на проблема. Всяка година ставаме свидетели на кич и безвкусица в един парад на суетата, в какъвто се превръщат те.

В социалните мрежи се появяват и хора, които са склонни да дарят вече обличания си бален тоалет, за да подарят усмивка на друг, който не може да си позволи пищен бал.

Точно това прави и "Мис Вселена България" преди година, когато превърна филипинско момиче в принцеса на бала. "Не са важни материалните неща, а емоциите и усмивката на това дете", признава красавицата в "Околосветско".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харчите луди пари, защото сте прости ***. Показността е най-големия успех в мижавите ви душици. Нищо, че всичко сте взели на кредит, даже и бедните ви души са на кредит. Циркаджии. Аз за моя бал си направих една две седмична екскурзия, хем си прекарах по-добре, хем и свят видях.
10
1
 
27
 
! Отговори
Хмм преди 5 години
Дъщеря ми завършва училище. Роклята и струва около 200 лева обърнато в български пари и още към 50 да я скъсят. 100 за обувки и още толкова за някакви обеци и колие. Ще ходят нбал като група от около 15 човека и си делят парите за лимузина - по около 30 на човек. Фризурата ще си я плаща тя, защото е работила две години и е спестила доста пари. Значи общо на мен и жена ми ни излиза около 500. Какви са тия хиляди за една вечер?
9
1
 
22
 
! Отговори
Стареца преди 5 години
Народа за такива прояви е създал много поговорки:НА ГОЛ КОРЕМ ЧИФТЕ ПИЩОВИ;БОСИ ХОДИМЕ АМА ТЪРГОВСКИ СТЪПВАМЕ и т.н..........
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Чшшш алооо, в наше село преди няколко години се теглеха кредити за да се ходи на казино.Ако искаш вярвай.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6А не бе, масово явление!
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Басси фейка! Парното и водата не ги е платил, колектори и чси го натискат отвсякъде, ама ще издyxa още 4-5 хилки, за пред комшиите.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, некой може ли да ми обясни защо трее да се наеме супер лимузина за некви си 15-20 минути, докат отрока стигне до училището? Това си е откровена проява на сиромашия и мизерия. Кво ще стане, ако лапешора иде с колата на семейството? И то при условие, че всички знаят че тая лимузина не е тяхна! Та питам: защо е тая еснафска схема?
4
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото българина е изхвъргач от едно време.Още по комунизма единствената движеща сила на обикновения Ганьовец беше просто да изпъкне пред комшията.
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щото манталитета ни е такъв, може да сме гладни ама да се показваме.
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бългерека трее да се изфърли кат ч...я на мокър песък! Нема кинти, ама се прай на бизнеслидер играч, та другите да му завиждат!
1
1
 
42
 
! Отговори
-|- преди 5 години
Прави се, за да се почувства отрочето значимо. И по други причини, все толкова краткотрайни.

Спонсорирани публикации