Кой ще се бръкне за писмо на Вагнер срещу евреите?

Писмо на любимия композитор на Хитлер отива на търг
18
Кой ще се бръкне за писмо на Вагнер срещу евреите?
Снимка: Reuters, архив

Писмо на композитора Рихард Вагнер до френски интелектуалец, в което музикантът предупреждава за "пагубното еврейското влияние" в културната област, ще бъде предложено на търг във вторник в Израел, предаде Франс прес.

Вагнер /1813-1883/ чието творчество е пропито с национализъм, беше любимият композитор на Адолф Хитлер, припомня агенцията. Писмото датира от 25 април 1869 година и е адресирано до философа, поета и критик Едуар Шюре. В него Вагнер споменава за своето есе "Юдаизмът в музиката", подписан под псевдоним.

"Французите знаят много малко неща за евреите", пише музикантът на живеещия тогава в гр. Локарно Шюре. Според автора на писмото след като евреите са били интегрирани във френското общество, то трудно си дава сметка за "вредното влияние на еврейския дух върху модерното изкуство".

Музикалното и творческо наследство на Вагнер е пропито с антисемитизъм и женомразство и с идеи за расова чистота. Неговите виждания биват взети на въоръжение от Третия райх, въпреки че композиторът умира през 1883 година, доста преди идването на власт на нацистите в Германия.

В Израел не е забранено изпълнението на творби на Вагнер, но музикалните училища избягват да преподават произведенията му.

Търгът ще бъде организиран от аукционната къща "Кедем", която за пръв път излага лот, принадлежал на Вагнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Войната на евреите с културата си е вечна, вечна защото не се развива, изчерпва и отминава, но когато много Горно и невидим каже - толкоз, и те ще изчезнат. Защо е така? Културата е духовна дейност и само бялата раса е потенциалния й носител, а и се прави от духовния елит на тази раса, или още по тясно - от тези бели в които се спуска от Горе Култура. Става въпрос за творчество, а не за подреждане на хаоса. Творчество е съпричастност с Онова Горе! - Нисшите същества реагират с война!
17
0
 
4
 
! Отговори
Пет преди 5 години
На пишещите ми минуси и особено на този с 88 дето се прави на Х.итлер фен...знаем Какво значи 88 и 18 а не 14...грешно написаното! Това е код за буквите от немската азбука..и означават...Да жевее Х...и А.Х....та много разбиращите да прочетат Разширената биография на А.Х. на немски език а не съкратена бг версия.която пропуска важни данни! Многознайковци..точно такива фа патици са били пращани на предна позиция в Русия и са падали първи убити като ***!
16
4
 
7
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
...Evreite sa gotovi da jertvat decata si....stiga da ima pari i mufta!
15
9
 
7
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Дядо Вагнер може да е бил добър композитор но си е бил антисемит.а чичо Ади си е бил една четвърт семит...***...хебрейн...по дядо по майчина линия е Шикългрубер...и като са му отказали хебрейските му роднини да го издържат да си живее като лентяй във Виена и да се прави на измислен художник...е решил да ги мрази и ликвидира ако дойде на власт. Така че както се казва- Новопокръстените католици са по големи католици и от Папата! И този мишлинг с хебрейска кръв е унищожител на роднините си!88?
14
2
 
24
 
! Отговори
До Некъф /№12/ преди 5 години
Било е обществена "тайна" каква сума трябва да броиш на определена еврейска организация, за да станеш доцент. Това е исторически факт.В БАН пък по времето на соца се е знаело какво трябва да "снесеш", за да те допуснат до аспирантура (докторантура), а по-късно и до хабилитация. Това е било в сила за онези, които нямат як червен покровител. Някои се опитвали да успеят само с труд и знания, но са постигали целите си много трудно и бавно.И днес нещата не са се променили много. Правете си извод!
13
3
 
36
 
! Отговори
пророкът Вагнер преди 5 години
Еврейското влияние продължава да съсипва културата и изкуствата на белия човек. Какво ни натрапиха те - пoрнoграфия, последствено киноизкуство, концептуална живопис (която е пълен смех, пристан за бездарници!), музикални извращения... въобще всичко, планирано още в Протоколите. Изключително вредни същества. Понякога мисля, че не принадлежат на човешкия род.
12
6
 
39
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
А лъжа ли е, че през 1920г. ако не си бил евреин не е било възможно да се издигнеш в научните среди както и финансите са били концентрирани във ръцете им и са извършвали геноцид срещу германския народ. Хитлер е бил човека решил да се опълчи ба еврейската банда управлявала тогава Германия. Да не забравяме и измисления им натрапен учен Айнщайн със безумните му теории които само на теория струват нещо, а на практика не струват и стотинка.
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна глупост е статията. И това да си антисемит е идикатор, че си реалист и виждаш света и събитията такива, каквито са си, а не през розовите очила, сложени ти от евреите! Само създание с негативен IQ индекс няма да види злото, наречено евреи!
10
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14/88Хитлер не е сгрешил като е нападнал СССР, месец преди СССР да нападне Райха.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Език мой, враг мой. Потресаващо "народно" заглавие. Къде да "се/си бръкне".
8
0
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Вопиюща неграмотност! В Богобория е забранено представянето на вагнеровите творби. Причината - имал е творчески спор с Майербер.
7
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вагнер е един от най-големите композитори в историята. Доста прав е бил за евреите. Я напишете в гугъл известни личности за евреите.
6
4
 
33
 
! Отговори
14/88 преди 5 години
Хитлер има само една грешка. Нападнал е Русия. Смърт на ционистическата ,престъпна ,чифутска *** ,която определя съдбата на хората по света и създава нарочно войни по цял свят. Ако *** заличи това само доказва , че и те са купени от еврейте като всички други медии!
5
1
 
21
 
! Отговори
ЧоЧо преди 5 години
Нашият Румбурак подари снимка на евреите, може да се бръкне и за едно писмо.
4
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пишете глупости за велик композитор като Вагнер? Кой ви каза, че бил антисемит и женомразец и творчеството му било пропито с това. Творчеството му е гениално. А това, което правите от днес, не е журналистика, а преписван от чуж си източници. Срамота.
3
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само пропит от глупостта евро-еец може да напише, че музикалното творчество на Вагнер е пропито с "антисемитизъм и женомразство и с идеи за расова чистота."И само журналистка от наградена за журналистика медия, може да цитира онзи за когото по-горе стана дума.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споменатият фен на Вагнер имаше рожден ден в петък.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амчъмъ ша бръкне

Спонсорирани публикации