Акушерката трябва да е майка, приятел... и лекар

Или как се създава доверие между медиците и бъдещите майки?
27 апр 2018 22:25,
0

За втора поредна година здравният сайт Puls.bg отличи най-доброто медицинско заведение в страната и най-добрите лекари.

Как се печели доверието на пациентите и по-специално на бъдещите майки, колко е важна ролята на акушерката, може да научите повече в предаването  "Околосветско" по Bulgaria On Air от акушерката Катя Павлова и проф. д-р Благовест Пехливанов от УСБАЛАГ "Селена".

"Хората смятат, че на първо място една болница трябва да има добра обстановка и добра апаратура. Ние обаче смятаме, че едно от основните неща е персоналът, с който разполага", споделя д-р Пехливанов относно това какво прави една болница първенец.

Колко е важно да спечелиш доверието на една жена в най-важния момент от нейния живот – раждането и как медицинските лица могат да овладеят бушуващите емоции преди проплакването на нейното бебе, разказва Катя Павлова:

"Първите минути са най-важни, за да се създаде доверие. Акушерката трябва да е майка, приятелка, сестра и лекар. Ако тя успее да докаже на жената, че това е най-прекрасният момент от живота и, нещата ще се получат".

Друга тема, която намира място в предаването е за рисковете на репродуктивното здраве и кое е най-важното за една спокойна и щастлива бременност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации