Доказано: Мързелът скъсява живота!

До какво води обездвижването коментират в "Околосветско"
10 май 2018 17:45,
19

Постоянно сме в автомобилите си, използваме непрестанно телефоните си и не се движим. По данни на Евробарометър 78 % от българите изобщо не се движат. Това води до редица заболявания не само сред възрастните, но и сред подрастващите.

В борбата с обездвижването се включва първото безплатно щафетно бягане за ученици, което ще се проведе на 13 май в София. А въпросът - как да накараме децата да спортуват, коментират в студиото на "Околосветско" по Bulgaria ON AIR организаторите и участници в маратона - треньорът Магдалена Христова, Христо Христов и Красимир Николов.

Стряскащата статистика сочи, че все повече възрастовата граница за сериозни заболявания като диабет пада. Годишно 7 милиона души се разболяват от диабет, от тях 70 000 са деца.

"Както децата учат азбуката, така трябва да учат, че спортът е част от ежедневието им", категорична е Магдалена Христова, която работи за двигателната им култура.

Така че часовете по физическо възпитание и спорт в училищата не бива да се възприемат като "свободни", но за да е така, някой трябва да накара учениците да се движат. Защото мързелът скъсява живота ни.

RUN4EU маратонът се стреми да мотивира младите да спортуват. Идеята е събитието да стане ежегодно. То ще включва както бягане на различни разстояния, така и забавни и подвижни игри за децата.

"Искаме да изкараме младите на площада. Да са на чист въздух, да бъдат активни", споделя Христо Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Предпочитам да преди 5 години
бъда умен и мързелив,отколкото глупав и работлив!?!?!?Другото е ала-бала,като например един лозунг от близкото минало,че:"Трудът краси човека,а мързелът го грози"?!?!?!И към днешна дата,като гледам и слушам,от позиция на времето най-добре си личи кой е бил на струга,пресата или фрезата в производството, и кой спал или дремал на някое бюро в администрацията?!?!?!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжа, мързелът не само удължава живота, но го прави и по-добър. Споделям опита на нашата компания :)
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мързела ви е последният проблем, всички модерни кифли, каквито са 90% от жените са с цигара в ръка и наднормено тегло. А това само с тичане няма да го свалите, или ще ви потрябват поне 2500км месечно, при което колената ще ви станат на 100 годишен.
14
0
 
16
 
! Отговори
НЕЕЕЕ преди 5 години
От работа се става само гърбав,факт!!!!
13
1
 
15
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Това са глупости дето ги подхвърлят на плебса робовладелците. Ако работата и бачкането бяха полезни всички баровци,богаташи и кралски особи щяха да се късат от бачкане по строежите и нивите!
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начи, какво излиза накрая? 78% от Бьлгарите ядьт спьт и се излежават по цял ден в панелките пред лаптопи и смартфоните си! А кой ще вьри на работа за да се изплащат пенсиите на вьзрастните, кой кой кой?
11
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 9Ееее энаеш ти, знаеш. Въртял си обиколки с Гaй Цезар на колизеума, нали
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Димо изобщо даже барабар с статията не е вярно...много млади хора работят това че ти не виждаш е съвсем друг въпрос....
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да добавяНе е задължително да ти излиза душата. Това е само при неподготвените. Няколко месеца постепенно покачване на тренировъчния режим е достатъчно да се постигне форма, в която след един момент вече няма измаряне. Мускулите придобиват способност да метаболизират и използват за енергиен източник киселините, които блокират мускулите при нормалните хора, и в общи линии може да продължаваш докато в организма ти има налични неусвоени калории.
8
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Едно време Балъков тичаше и за Стоичков, сега ще чакаме... един от двамата да ни докаже, вярна ли е тази теория
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А от малкото, които спортуват, болшинството е разни комплексирани блъскачи, които зобат яко химия, която е също толкова вредна колкото обездвижването.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А спортът износва ставите :D
5
2
 
8
 
! Отговори
Димо преди 5 години
Не става дума за професионален спорт ,а за обездвижване.Главният ,,спортен уред" на 95% процента на тинейджърите и младите хора днес е......клавиатурата на таблета,смартфона,лаптопа.Целодневно висене в нета.Рядко ще видиш пубери да ритат или играят на нещо.Седят един до друг и ........си чатят.И набиват ,,полезните" чипс,гризини,царевични пръчици и други б.о.к.л.у.ци.Това е истината и всички я виждаме.И като екстра-разходка в мола.Огледайте се-не съм ли прав.
4
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Накарай мързеливия да работи,той ще те научи на акъл.
3
2
 
16
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
Ходене пеша и леко спортуване ,да. Но не харесвам спортове ,които водят до почти смъртно натоварване , кото маратона например или ски бягането. Да ти излезе душата и да паднеш възнак но финала , това не приемам. Едва ли е здравословно.
2
2
 
23
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Не уважавам мързела,ама да сте видели спортист столетник?! Айде да не споменавам колко спортисти си отидоха млади-млади.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
myrzela ili stresa?

Спонсорирани публикации